Novosti

06/06/2013

Pohvalnice polaznicima radionica u tehničkoj kulturi

Jučer su u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" podijeljene pohvalnice - uvjerenja o završenoj radionici učenicima pulskih osnovni i srednjih škola iz područja tehničke kulture. Od ukupno 160 polaznika, njih 90 redovnih je dobilo pohvalnice za pohađanje vannastavnih cjelogodišnjih radionica Centra.

Učenici su sudjelovali u radionicama robotike, maketarstva "Diorama", maketarstva "Skloništa za šišmiše" rađenog u drvetu, brodomodelarstva, automodelarstva, lego konstrukcijskog modelarstva, digitalne fotografije i raketnog modelarstva.

Ove godine polaznici radionice maketarstva izradili su prigodan poklon, društvenu igru "Čovječe, ne ljuti se", koju su u vrijeme darivanja poklonili dječjem odjelu pulske opće bolnice, pod geslom "Prijatelj, prijatelju". Dok su u sklopu edukativne radionice raketnog modelarstva "Zaboravi petardu, izradi raketu" učenici  5. i 6. razreda naučili tehniku izrade raketnog modela i lansiranja rakete na električno paljenje, a stručni djelatnici Policijske uprave Pula održali su edukativno predavanje o opasnostima petarde i drugih pirotehničkih sredstava. Najbolji polaznici sudjelovali su na natjecanju Mladih tehničara na županijskoj i državnoj razini, te demonstrirali ispaljivanje raketa u okviru ovogodišnjeg projekta Proljeće u Šijanskoj šumi. U radionici  maketarstva "Čuvajmo šišmiše" učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola upoznali su se sa svijetom  šišmiša putem edukativnog predavanja stručnjaka iz JU Nature Histrice, te izradili 10-tak skloništa za šišmiše koja će ove jeseni biti će postavljena  u park šumi Šijana na dječjoj stazi "Mali princ",a ostala će biti  postavljena u dvorištima  osnovnih škola.

Sa željom da se djeci grada Pule i okolice ponude zanimljivi i korisni sadržaji i za vrijeme školskih praznika Centar za tehničke aktivnosti "Veruda" Pula je organizirao besplatne ljetne hobby tehničke radionice koje će se održavati  u jutarnjim satima od 01.  - 12. srpnja 2013. godine tri puta tjedno. Polaznici će moći izabrati između radionica za izradu zmajeva "Na ljetnom vjetru", lego konstrukcijsko modelarstva, informatičku radionicu "Budi kreativan", digitalnu fotografiju, baštinu u tehničkoj kulturi "Mali majstor" i jednu novu interesantnu radionicu obnovljivih izvora energije "Mala škola čiste energije".

Svi programi vannastavnih cjelogodišnjih radionica nastavljaju se na jesen, a upisi  počinju u 9. mjesecu za školsku godinu 2013/14.

Sve dodatne informacije se nalaze na web stranici Zajednice tehničke kulture Pula www.ztkpula.hr.