Novosti

07/06/2013

U nedjelju eko-akcija čišćenja pulskog podmorja i priobalja

Zbog loših vremenskih uvjeta odgođena eko-akcija čišćenja pomorja i priobalja koja se trebala održati prvog dana lipnja na području Valkana održat će se ove nedjelje, 9. lipnja  2013. godine,  s početkom u 9 sati.  

Organizatori, 18. po redu hvalevrijedne eko-akcije čišćenje pulskog akvatorija  na potezu od bivše klaonice do Gortanove uvale, su Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule te pulska Zajednica tehničke kulture i ronilački klub Pule i Istre.  

Prilikom najave akcije gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je važnost čuvanja okoliša   dodavši da osim što ga tako čuvamo, ujedno i educiramo građane kako bi otpada u prirodi i podmorju bilo što manje.  

Prema riječima tajnika Zajednice tehničke kulture Antona Pletikosa, Pula je grad pionir u čišćenju podmorja te će čitavu akciju i ove godine tradicionalno potpomagati Radio klub Arena koji vodi komunikaciju tijekom akcije, učenici Tehničke škole Pula koji čiste obalu i pomažu roniocima u izvlačenju otpada te Herculanea koja taj otpad odvodi na odlagalište.

Nedjeljna akcija trajat će od 9 do 12 sati, odnosno prvi zaron predviđen je u 10 sati. Po završetku čišćenja tradicionalno će se dodijeliti priznanja svim sudionicima.