Novosti

07/06/2013

Vidikovac pobjednik završnice nogometnog prvenstva OŠ

Na terenu OŠ Vidikovac odigrana je završnica malonogometnog prvenstva za 5. i 6. razrede Grada Pule. Četiri najbolje ekipe prvenstva, Vidikovac, Veruda, Kaštanjer i Veli Vrh pokazali su zavidno nogometno znanje i lijep nogomet za gledatelje. U prvoj polufinalnoj utakmici,između Vidikovca i Velog Vrha, rezultat je bio 4:0 za Vidikovac. Na golu Velog Vrha stajao je raspoloženi Licardo Matija, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija, no ni to nije zaustavilo odličnog Marina Belančića koji je sa svoja dva gola osigurao svojoj momčadi prolazak u finale.

Veruda i Kaštanjer odigrali su drugu polufinalnu utakmicu koja je  od samog početka. Povela je Veruda,ali pri kraju prvog poluvremena Antonio Vekić vraća Kaštanjer u igru. Drugo poluvrijeme Antonio Gračić (Veruda) otvara prekrasnim golom  glavom,nakon toga Kaštanjer pogađa još tri stative  ali, kako to već nogometu biva, Veruda preko Luke Miškulina zabija  treći gol i stavlja točku na i za pobjedu Verude  3:1.

Kaštanjer i Veli vrh igrali su za broncu. Čvrsto su igrali i jedna i druga momčad imali su sjajne prilike, međutim Kaštanjer preko Marina Filipovića dovodi svoju ekipu sa dva gola  u vodstvo. U drugom poluvremenu pri rezultatu 3:1 za Kaštanjer, kaštanjerci si zabijaju čudnovati autogol lobirajući svojeg golmana što je probudilo nadu ekipi Velog Vrha. U nastavku i jedna i druga momčad imali su par sjajnih prilika,ali su precizniji ipak bili Kaštanjerci koji su preko Antonia Štrpine i Marina Filipovića na kraju pobijedili rezultatom 5:2.

Finale su odigrali Vidikovac i Veruda,  dvije momčadi koje su već odmjerili snage u skupnoj fazi natjecanja ,gdje je Vidikovac slavio s 4:0. Na papiru Vidikovac je nosio ulogu favorita ,ali  to je trebalo dokazati i na terenu protiv vrlo motivirane momčadi Verude.  Obje su ekipe cijelo prvo poluvrijeme imale izvanrednih prilika za zgoditak ,međutim golmani Leonardo Sabatti (Vidikovac) i David Paić (Veruda) sačuvali su netaknute mreže. Drugo poluvrijeme otvara Alan Halilović(Veruda) prekrasnim udarcem s desetak metara koji prolazi uz samu vratnicu. Treba izdvojiti i udarac Ivana Giljanovića (Vidikovac) koji sa polovice terena pogađa stativu. Pri samom kraju, golman Vidikovca (Leonardo Sabatti ) izvanrednom obranom spašava svoju ekipu od poraza. Dok je ekipa Verude žalila za propuštenom prilikom uslijedio je hladan tuš , u zadnjim sekundama Vidikovac preko Matije Orbanića zabija gol i osvaja titulu prvaka.

Rezultati završnice malonogometnog prvenstva odigranog 6.lipnja 2013:

Polufinale 1. Vidikovac - Veli Vrh 4:0

Polufinale 2. Veruda - Kaštanjer 3:1

Za treće mjesto  Kaštanjer- Veli Vrh  5:2

Finale Vidikovac - Veruda 1:0

Ekipa O.Š Vidikovac : Leonardo Sabatti, Ivan Giljanović,Toni Balija, Marin Belančić,Matija Orbanić,Stefan Atanasaković,Nikola Radović, Belmin Mujanović,Tomislav Stanić. Voditelj-Prof. Salja Sijarić

Ekipa O.Š Veruda : Paić David,Petar Bogdanović,Luka Stević,Antonio Mionić,Antonio Siljan,Benjamin Golubić,Antonio Gračić,Tin Šošić,Luka Miškulin,Alan Halilović,Josip Mužević,Mihail Cukon,Denis Gorički,Aleks Ladislović . Voditelj-Prof Saša Breščić