Novosti

07/06/2013

U TZ-u Pula predstavljen projekt EU Parky

U Turističkoj zajednici Pule (TZ) u petak 7. lipnja 2013. godine predstavljen je projekt EU Parky, zajednički poduhvat slovensko-hrvatskih partnera čija je osnovna ideja djeci na jednostavan način približiti portal koji uključuje interakciju slovenskih, hrvatskih te ostalih europskih nacionalnih, zabavnih i tematskih parkova s maskotom Parky kao glavnim posrednikom. O samom projektu govorili su s hrvatske strane partnerstva Emanuela Tomino,VIDI -TO d.o.o. te sa slovenske strane Vedran Lončarić,  B2 d.o.o.

Ana Tomašek predstavila je program  EUREKA (europska mreža za istraživanje i razvoj orijentiran prema tržištu) koji je dao podršku projektu, a čiji je Hrvatska članica od 2000. godine.

Djeca i njihovi najbliži moći će preko portala EU Parky virtualno upoznavati geografske, kulturne, povijesne i druge karakteristike država članica, odnosno njezinih prirodnih ljepota i parkova.

Činjenica je, naglašava Tomino, da djeca u sve većoj mjeri sudjeluju u odabiru destinacija za putovanje, a upravo bi portal Eu Parky mogao imati značajnu ulogu u njihovoj odluci.

Višejezični portal svojim dizajnom omogućit će njegovo naknadno obogaćivanje sadržajem i uključivanje ponude novih lokaliteta, parkova i država članica. Portal kojemu je prioritet prikaz prirodnih ljepota objedinit će usto i kompletnu ponudu lokaliteta i regije od smještaja, restorana i ostale relevantne informacije o prostoru. Na taj način utjecati će na povećanje broja turističkih posjeta i prepoznatljivost pojedinih turističkih destinacija, prvenstveno u Sloveniji i Hrvatskoj, a postupno i u drugim europskim državama.