Novosti

11/06/2013

Na Mornaru turnir i besplatna škola vaterpola

Danas je u Komunalnoj palači održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene prve aktivnosti u sklopu službenog otvaranja plivališta "Mornar" koje je novouređeno od strane Grada Pule. Prema riječima trenera mlađih kategorija VK Pule Tonia Brkića u srijedu, 12. lipnja 2013. godine s početkom u 10.00 sati održat će se turnir u vaterpolu na kojemu će sudjelovati dječaci 5. i 6. razreda iz četiri pulske osnovne škole i to iz Tone Peruška, Šijane, Vidikovca i Verude. Utakmice će se odigravati na skraćenom, prilagođenom terenu za djecu, te će trajati četiri četvrtine po pet minuta. Sva djeca prije početka turnira biti će upoznata sa pravilima vaterpola.

Ovaj događaj je uvod u besplatnu školu vaterpola koja će se održati na plivalištu "Mornar" u periodu od 17. do 30. lipnja 2013. godine, a s ciljem popularizacije sporta među mladima. Prijaviti se mogu svi dječaci od 4. do 8. razreda osnovne škole, a jedini uvjet za sudjelovanje u školi vaterpola je da znaju osnovne tehnike plivanja dok će ostale tehnike savladati uz pomoć trenera. Svi zainteresirani mogu se javiti svakog radnog da na od 18 do 19 i 30 sati na plivalištu "Mornar".

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja ovakvog događaja, te je kazao kako vjeruje da će dogodine biti uključeno puno više škola u samo natjecanje u vaterpolu.

Ovi događaji u organizaciji su vaterpolo kluba Pula uz potporu Grada Pule kroz projekte "Pula zdravi grad" i "Pula grad prijatelj djece", te kampanje protiv bolesti ovisnosti "BježiVia" Istarske županije.