Novosti

11/06/2013

Održan okrugli stol "Mladi u Puli - društveni život i institucionalni okvir"

U sklopu projekta Youth Adrinet, u petak 7. lipnja 2013. godine u 17,00 sati u Dvorani dnevni boravak u Centru gradskih udruga Rojc održan je okrugli stol na temu "Mladi u Puli - društveni život i institucionalni okvir".

Cilj održavanja okruglog stola bilo je prikupljanje informacija od strane ključnih organizacija i pojedinaca koje rade s mladima na području Pule u svrhu definiranja potreba mladih za daljnju implementaciju projekta. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Grada Pule, Savjeta mladih Grada Pule, Savjeta mladih Istarske županije, Udruge ZUM i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula. Na okruglom stolu raspravljalo se o potrebama mladih u Puli, kao što su odgovarajuća institucionalna i pravna regulativa za mlade, politika za mlade, povećanje zaposlenosti među mladima te ravnomjerna ponuda i potražnja na tržištu rada za educiranim kadrom. Osim navedenih tema, bilo je i riječi o novim metodama angažiranja mladih u zajednicu kroz korištenje formalnog i neformalnog obrazovanja te pružanja mogućnosti koje nudi suradnja između Grada Pule, mjesnih odbora, Savjeta mladih te organizacija civilnog društva u svrhu zadovoljavanja potreba mladih i povećanja kvalitete življenja.

Putem okruglog stola definirane su teme na temelju kojih će se krajem lipnja održavati besplatni treninzi za mlade, koje će u sklopu Youth Adrinet projekta voditi Udruga za mlade Alfa Albona iz Labina u suradnji sa Gradom Pulom.