Novosti

18/06/2013

Ulični čarobnjaci na pulskim i novigradskim ulicama

Hodom gigantskih žirafa nizozemskog Teatra Pavan u četvrtak u 20.30 sati na pulskom Forumu otvara se međunarodni Festival uličnih čarobnjaka- FUČ.Festival profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih/komercijalnih kazališta i cirkusa i usredotočuje se na ulično izvođenje ponudit će bogat program na ulicama Pule, naziva PUlične večeri i na ulicama Novigrada, pod nazivom Čarobni NoviGrad. Puljane, posebno mlađe generacije ulični čarobnjaci zabavljat će prva dva dana festivala, nakon čega se zabavljači sele u Novigrad, 22. i 23. lipnja 2013. godine.

Na Festivalu će se, uz domaće, predstaviti i mnogobrojni inozemni izvođači iz Argentine, Srbije, Nizozemske, Italije, Španjolske i drugi.

Višednevno kulturno-umjetničko događanje prikazat će suvremene pristupe uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije i drugo.

U nekoliko festivalskih dana Novigrad i Pula postaju Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija  i kostimiranih izvođača, te potaknuti i ostala osjetila kušajući magične delicije lokalnih-autohtonih proizvođača.

Segmentacija povijesnog središta Grada omogućit će posjetiteljima da po svom odabiru uživaju u izvedbama uličnih čarobnjaka, da urone u čaroban svijet dječje mašte u tematskim parkovima kroz interaktivne radionice namijenjene najmlađima i onima koji se tako osjećaju te da svoje putovanje završe uz glazbeni program.

Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival je atraktivan za sve generacije i predstavlja zabavu za cijelu obitelj.