Novosti

21/06/2013

Završena školska sportska natjecanja, OŠ Vidikovac najbolji

Malonogometnim prvenstvom petih i šestih razreda završila su ovogodišnja sportska natjecanja osnovnih škola Grada Pule. Ove godine osnovci su se natjecali u ukupno sedam sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji: košarci, šahu, odbojci, atletici, stolnom tenisu, rukometu i malom nogometu za učenike. U sportskim natjecanjima ukupno je sudjelovalo oko 1160 učenika i učenica, a natjecanja su se održavala na nekoliko sportskih lokacija u organizaciji Saveza sportova Grada Pule.

Uspoređujući postignute reultate i ukupni poredak najuspješnijom se pokazala škola Vidikovac sa šest osvojenih naslova te jednim srebrnim i dva brončana mjesta. Drugu poziciju zauzeli su sportaši Verude sa dva naslova i sedam drugih pozicija, dok su treće mjesto u ukupnom poretku osvojili učenici i učenice Kaštanjera sa jednim osvojenim naslovom, tri druga te pet trećih mjesta.

U malonogometnom prvenstvu za sedme i osme razrede nakon pet odigranih kola najboljom se pokazala ekipa Stoje. Rukometno prvenstvo za učenike okončano je pobjedom Šijane, dok je u konkurenciji učenica Vidikovac bio uspješniji od Stoje. U odbojkaškom prvenstvu učenice i učenici Velog Vrha pokazali su zavidno znanje i talenat. Velovršanke su uzvratile Verudi za prošlogodišnji poraz u finalu, a u konkurenciji učenika Veli Vrh je u finalu uvjerljivo svladao Stoju. Košarkaško prvenstvo za učenice nije ponudilo prevelikih iznenađenja obzirom na mali broj prijavljenih ekipa, a drugu godinu uzastopno, najboljima su se pokazale učenice Vidikovca. U konkurenciji učenika košarkaši Šijane dominantno su završili prvenstvo na prvome mjestu pobjedivši u finalu Verudu sa 55 koševa razlike. Atletsko prvenstvo okončano je ekipnom pobjedom Stoje u konkurenciji učenika i Vidikovca u konkurenciji učenica. U šahovskom prvenstvu najboljima su se pokazale učenice Vidikovca i učenici Verude, dok su u stolnom tenisu najuspješnijima se pokazale muška ekipa Verude i ženska momčad Šijane.

U školskim sportskim natjecanjima za pete i šeste razrede učenici i učenice snage su odmjerili u tri sporta: nogometu i košarci za učenike te odbojci za učenice. Velovršanke su pokazale dominaciju u odbojkaškom prvenstvu i kod mlađih uzrasta, dok su Kaštanjerci u napetom finalu svladali Verudu i time postali košarkaški prvaci za uzrast šestih razreda. Malonogometno finale petih i šestih razreda ponudilo je uzbudljivu igru i pregršt lijepih akcija, a u konačnici je Vidikovac slavio nad Verudom minimalnim rezultatom od 1:0.

Za kraj valja istaknuti pojedinačne uspjehe pulskih ekipa na županijskim, međužupanijskim i državnim prvenstvima. Najveći uspjeh svakako su postigli košarkaši Šijane pobjedivši u Završnici državnog prvenstva u Poreču i time postali državni prvaci u košarci. Također, atletičari Šijane osvojili su srebro na županijskom natjecanju u atletici koje je održano u Puli. Nadalje, košarkašice Vidikovca osvojile su prvo mjesto na županijskom natjecanju i četvrto mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstva odigranog u Gospiću, a učenici i učenice Velog Vrha osvojili su prvo mjesto na županijskom te druga mjesta na Međužupanijskim prvenstvima u badmintonu čime se zaokružuje jedna vrlo lijepa i uspješna sezona školskog sporta za pulske osnovce.