Novosti

21/06/2013

Grad Pula sufinancirat će solarni kolektorski sustav za grijanje

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 33 akta donesena u razdoblju od 07. do 20. lipnja 2013. godine.

Donesena jeodluka kojom se utvrđuju uvjeti, kriteriji i postupak prema kojem će Grad Pula i

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati provedbu zajedničkog programa korištenja troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području grada Pule i to solarni kolektorski sustav za

pripremu potrošne tople vode i grijanje. Ovom Odlukom razrađena su mjerila i postupak za sufinanciranje troškova na području Grada Pule u 2013. godini. 

Donesena je Odluka o uvjetima i kriterijima za dodjelu na uporabu poslovnog prostora u Kandlerovoj ulici u Puli s ciljem unapređenja cjelogodišnje ponude kulturnih sadržaja u Gradu Puli. Naime grad  namjerava dio navedene ulice prenamijeniti u "umjetničku ulicu" u kojoj bi se razvila galerijska djelatnost. Vezano za opredjeljenje Grada ovim se aktom dodjeljuje poslovni prostor na uporabu Udruženju likovnih i književnih stvaraoca Pula na 10 godina, bez naknade.Također se Odlukom o raspisivanju natječaja raspisuju natječaji za davanje u zakup 11 poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule.

U subotu, 22. lipnja povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe održat će svečano otvaranje Titova parka u kojem će se postaviti postolja s poprsjima istaknutih antifašističkih boraca.

Ukazala se i potreba za uvođenjem nove organizacije prometa u Švalbinoj i Dobrilinoj ulici., zbog ranije nove preregulacije prometa u Flacijusovoj ulici i na Rivi..

Doneseno je i nekoliko akata koji će omogućavaju zauzimanje javnih površina radi odvijanja raznih manifestacija, određuje maksimalna razina buke na pojedinim lokacijama u Gradu te produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata. Ovim aktima nastoje se stvoriti preduvjeti za obogaćivanje turističke ponude grada tijekom ljetnih mjeseci.

Kupalište Stoja daje se na upravljanje Pula Parkingu, izuzev pojasa uz obalu kupališta koji se nalazi u statusu pomorskog dobra i to u razdoblju od 18. lipnja do 15. rujan 2013. godine.

Doneseno je Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za svibanj 2013. godine kojim se dodjeljuju sredstva Klubu umirovljenika Uljanik, Pula, za provođenje daljnjih aktivnosti u 2013. godini, Klubu studenata "Istarskog kluba" Rijeka, za pomoć u organiziranju "Istrijade 2013", te Domu za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić"  za pomoć u realizaciji projekta uređenja okoliša pod nazivom "Mediteranski vrt". Sredstva su dodijeljena i Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli za pomoć u organizaciji 6. međunarodne znanstvene konferencije koja se održala u Puli i za opremanje učionice za informatičke namjene. Također su  dodijeljena sredstva DSR "Maraton Uljanik" iz Pule  za pomoć u organizaciji zajedničke ekološko-sportske akcije mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac pod nazivom "Očistimo i koristimo gradske šumice Lungomare i Drenovica".

Navedeni akti dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.