Novosti

04/07/2013

Objavljen Prijedlog Liste prvenstva za gradske stanove

Gradonačelnik Boris Miletić predstavio je Odluku o utvrđivanju Prijedloga Liste prvenstva za davanje stanova u najam kojom se utvrđuje prijedlog Liste prvenstva s 216 mjesta. Podnositelji zahtjeva imaju pravo prigovora na ovaj prijedlog liste u roku osam dana, nakon čega se utvrđuje konačna Lista prvenstva za vrijeme od četiri godine.

Na tiskovnoj konferenciji o 25 akata donesenih u razdoblju od 21. do 30. lipnja 2013. godine predstavljene su i druge odluke. Temeljem iskazane potrebe od strane Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice u Puli, donesena je Odluka kojom se daruje oprema pulskoj Gorskoj službi spašavanja.

Donesena je i Odluka kojom se daje na uporabu utvrda "Punta Christo" u Štinjanu, na vrijeme od pet godina, bez naknade Udruzi prijatelja utvrde i Udruzi za promicanje glazbene kulture, umjetnosti i slobode izražavanja Seasplash iz Pule.

Također je predstavljen Zaključak o odobrenju produženog radnog vremena ugostiteljskim objektima kojim se omogućava onim objektima smještenim na području zahvata PUP-a Stari Grad, te ugostiteljskim obrtima "P 14" i "Rock caffe", za vrijeme održavanja 60. Festivala igranog filma u Puli, produženo radno vrijeme do 4.00 sata.

Sukladno zakonskim odredbama, doneseno je Rješenja o imenovanju članova Školskih odbora. Rješenjima su imenovana po tri predstavnika osnivača, u školskim odborima osnovnih škola koje djeluju na području Grada Pule i čiji je osnivač Grad. Riječ je o OŠ Veruda, OŠ Tone Peruška, OŠ Kaštanjer, OŠ Stoja, OŠ Vidikovac, Škole za odgoj i obrazovanje, OŠ-Scuola elementare "Giuseppina Martinuzzi" Pula-Pola, OŠ Monte Zaro, OŠ Šijana, OŠ Centar i OŠ Veli Vrh.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 21. do 30. lipnja 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.