Novosti

04/07/2013

Pulska Arena spremna za vježbanje

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program povodom ljetne turneje sportsko-edukativne manifestacije "Pokreni se" u koju je uključeno 5 gradova, a grad Pula, odnosno pulska Arena je druga postaja ovog projekta.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić je najavio inicijativu da se kroz ovakve projekte što više mladih animira da se bave sportom. PR organizator Toni Dubinović i kineziolog Marijo Anić Kremić su u kratko opisali sam program i naglasili kako se radi o sportskoj razglednici Hrvatske koja se snima u suradnji sa TZ Hrvatska koja će biti poslana u svijet da predstavi Hrvatsku kao poželjnu destinaciju za Zdravstveno-sportski turizam. Tako će sutra u 9.30 sati u Areni besplatno vježbati pedesetak prijavljenih sudionika, a sve isključivo sa vlastitim tijelom, bez uporabe utega i sprava. Trening će se sastojati od tri djela, uvodno zagrijavanje, zatim glavni dio redukcija potkožnog masnog tkiva i jačanje mišićne mase, te na kraju istezanje. Prije početka vježbanja u Areni predavanje će održati dekan kineziološkog fakulteta Igor Jukić na temu higijene kao važnog dijela vježbanja i zdravog života. U kampanji sudjeluju i glazbena diva Nina Badrić i hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić koji pozivaju na vježbanje za sretniji i zdraviji život.

Projekt "Pokreni se" nastao je u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba. Vježbanje u pulskoj Areni omogućili su Grad Pula i TZ pula.

Više informacija, kao i besplatni savjeti mogu se pronaći na www.pokrenise.hr.