Novosti

05/07/2013

47. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine

47. Smotra narodne glazbe i plesa Puljštine, svečanost koja okuplja najveći broj narodnih pjevača, plesača i svirača istarske tradicijske glazbe i plesa,održat će se 06. srpnja 2013. godine s početkom u 20.00 sati na placi u Brabanu. U ovogodišnjem programu sudjeluje oko 170 izvođača: pjevači i svirači Puljštine, 6 kulturno-umjetničkih društava (KUD "Barban", Barban, DKUS "Mendula", Medulin, Folklorna skupina "Armando Capolicchio" Zajednice Talijana Galižana, KUD "Uljanik",Pula, KUD "Savičenta", Svetvinčenat, KUD "Rakalj", Rakalj) te gosti: pjevači i svirači iz Labina, Gianluca Draguzet i barbanski harmonikaši.

Tročlani žiri u sastavu Vlado Pernić, predsjednik, Bruno Krajcar i Josip Knapić, članovi, odabrat će najbolje sudionike Smotre u Barbanu koji će predstavljati Puljštinu na središnjoj 48. smotri narodne glazbe i plesa Istre koja će se održati u subotu, 10. kolovoza 2013. u Medulinu.

U slučaju kiše program se premješta u sportsku dvoranu OŠ "Jure Filipovića", Barban.

Organizatori smotre su Općina Barban, SAKUD, KUD "Barban", TZ Općine Barban, a pokrovitelji su Grad Pula i Općina Barban.