Novosti

09/07/2013

Završene radionice u sklopu projekta Youth Adrinet

Proteklog su tjedna u prostoru Dnevnog boravka u Rojcu održane petodnevne radionice u sklopu projekta Youth Adrinet koje su u organizaciji Grada Pule i udruge Alfa Albona okupile ukupno 16 mladih osoba.

- Tijekom proteklog tjedna, mladi koji su sudjelovali na treningu obradili su ukupno četiri teme koje su usklađene s njihovim potrebama: socijalno poduzetništvo, poduzetništvo, socijalne vještine i projektni management. Upravo na ove teme naglasak stavlja i nedavno provedena analiza udruge ZUM koja je također u sklopu projekta Youth Adrinet istražila potrebe mladih u Gradu Puli, njihove interese i njihov stupanj aktivnosti u civilnom društvu. Zadovoljni smo provedenim radionicama jer su nakon svih 40 sati svi sudionici iznijeli po jednu projektnu ideju, a zatim su timski odabrali dvije najprikladnije, uzimajući u obzir vlastite stavove ali i strategiju razvoja Grada Pule - kazao je Alen Halilović, predsjednik udruge Alfa Albona te je dodao kako su tijekom 40 sati radionica, sudionici imali prilike poslušati gostujuće predavače iz IDA-e, studentske organizacije AIESEC, udruge za mlade Korak ispred, HZZ-a i inicijative CEDRA.

Završnog dana radionice, proteklog petka, sudionici su tako zajedno s predstavnicima Grada Pule raspravili dvije navedene projektne ideje. Prva projektna ideja mladih odnosi se na pulsku Info točku za mlade koja bi imala ulogu u pružanju informacija o mogućnostima zapošljavanja i iskorištavanja različitih poticajnih mjera, a druga projektna ideja usmjerena je ka kreiranju kulturno-edukativnog centra za razvoj civilnog društva kroz promicanje kreativnosti, tolerancije, nenasilja, razvoja kroz kulturu i edukaciju, a u sklopu kojeg bi bio osnovan i autohtoni istarski botanički vrt.

U sklopu projekta Youth Adrinet, provedene radionice dobiti će svoj nastavak u rujnu kada su na rasporedu daljnja savjetovanja za mlade, zatim putovanja u zemlje uključene u projekt te razmjene ideja i kreiranje mreže mladih na području Jadranske euroregije.