Novosti

10/07/2013

Kružni tok u Šijani pušta se u promet

Kružni tok u Šijani otvara se za promet danas iza 16 sati, nakon iscrtavanja horizontalne signalizacije i pregleda MUP-a. Otvaraju se dva od ukupno pet izlaza kružnog toka, pri čemu će jedan voditi na obilaznicu prema Verudeli, dok će drugi, potpuno novi izlaz između Lidla i Arube povezivati rotor i Labinsku ulicu. Za promet se zatvaraju privremeni koridor pored restorana "Kažun" kao i izlaz iz Labinske ulice na obilaznice, a prometovanje tim pravcima će se od danas odvijati preko samog rotora i proširenog dijela obilaznice.

U ponedjeljak 15. srpnja 2013. godine u promet će biti puštena još dva izlaza i to onaj prema Mercatoru, odnosno Ipsilonu, te izlaz u smjeru Velog Vrha. Kako poručuju iz Hrvatskih cesta, otvorenje posljednjeg izlaza, koji vodi prema Kauflandu, planira se do 15. kolovoza 2013.

U izgradnju kružnog toka u Šijani uloženo je preko 50 milijuna kuna, a riječ je o investiciji kojom će se znatno ubrzati ulazak u grad te značajno rasteretiti promet ulicama Pule, naročito u Vitasovićevoj i Mutvoranskoj, ali i Ulici 43. istarske divizije.