Novosti

10/07/2013

Predstavljen prijedlog liste prvenstva za upis u vrtiće

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa Mirjana Hervat danas su na tiskovnoj konferenciji predstavili Prijedlog liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2013./2014.

Roditelji su u razdoblju od 6. do 21. lipnja mogli izvršiti prijavu radi jedinstvenih upisa u sljedeće ustanove: DV Pula, DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola i dječje vrtiće drugih osnivača.

Povjerenstvo za upise na sjednici održanoj 8. srpnja ove godine 2013. godine donijelo je navedeni Prijedlog prema kojemu je pristigao ukupno 631 zahtjev, odnosno osam više nego u odnosu na proteklu godinu. 529 zahtjeva udovoljava pravilniku, dok ih pet ne udovoljava zbog nepotpune dokumentacije, a 55 zahtjeva ne udovoljava zbog toga što roditelji nemaju prebivalište u Puli, ili u 42 slučaja djete nema navršenih godinu dana sa 1. rujnom.

"Ovo što danas predstavljamo je prijedlog liste pa tako svaki roditelj ima pravo podnijeti prigovor u pismenom obliku unutar pet dana od objave, zaključno sa ponedjeljkom, 15. srpnja 2013. godine", kazala je Puh Belci, dodavši kako će nakon isteka roka za prigovore i Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće utvrdi konačnu Listu reda prvenstva.

Prijedlog liste reda prvenstva upisa i Odluka o odbijanju prijava za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2013./2014. objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) u rubrici "Izdvojeno" =>"Upisi u dječje vrtiće" te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Uvid u navedene Odluke moguće je samo uz internet šifru koju su roditelji zajedno s uputom o korištenju dobili na Potvrdi za prijem dokumentacije. Na taj je način osiguran ograničen pristup koji ne ugrožava transparentnost i pravednost jedinstvenih upisa u Gradu Puli, a štiti privatnost djece i njihove podatke. Sve stranke koje su dostavile dokumentaciju imaju uvid u Odluke i prateće liste i, ako to smatraju potrebnim, mogu dostaviti prigovor.