Novosti

12/07/2013

Pohvalnice polaznicima ljetnih hobby tehničkih radionica

I ove godine od 1. srpnja 2013. godine, Zajednica tehničke kulture Pula u svom Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" organizirala je radionice za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola iz različitih područja tehničke kulture.

U jutarnjim satima svakodnevno su se održavale radionice "Na ljetnom vjetru" - za izradu zmajeva, "Mali majstor" - baština u tehničkoj kulturi - izrada kažunčića, Istarskih hižica i kamenjara, "Budi kreativan"- informatička radionica, Lego konstrukcijsko modelarstvo - gradnja različitih tehničkih tvorevina i radionica Digitalne fotografije.

Pet radionica u više grupa polazilo je 85 učenica/ka osnovnih škola i mladeži, a prema svom interesu imali su priliku naučiti nešto novo, otkriti svoje stvaralačke mogućnosti, a sve pod stručnim vodstvom naših mentora profesora pulskih osnovnih i srednjih škola. Sve su radionice trajale dva tjedna, a zadnja završava u ponedjeljak 15. srpnja 2013. godine. Programi izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti u tehničkim disciplinama provode se na temelju pozitivnog stručnog mišljenja - Rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH - Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje.

Centar za tehničke aktivnosti Veruda omogućava djeci nadopunu obrazovnih i odgojnih programa u školama, te potičem popularizaciju tehničke kulture predškolske i školske djece, te mladeži području grada Pule kroz cjelogodišnje radionice. Na jesen počinju upisi u radionice za školsku godinu 2013./14., a više informacija se nalazi na web stranici www.ztkpula.hr ili na tel. 223-171.