Novosti

17/07/2013

Na kavi s gradonačelnikom o svim važnijim gradskim temama

Pulski gradonačelnik Boris Miletić održao je danas u prostorijama pulske Komunalne palače tradicionalno neformalno druženje s novinarima na kojemu je s njima raspravljao o aktualnim gradskim projektima. Miletić je izrazio zadovoljstvo što radovi na izgradnji obalnog kolektora na rivu teku planiranom dinamikom, dodavši kako će se jednom zgotovljenim radovima, zauvijek riješiti pitanje fekalne odvodnje i zagađenja pulskog zaljeva. Zadovoljan je i što je puštanje rive u promet olakšalo prometovanje u Puli, a koje je dodatno poboljšano otvaranjem četiri od ukupno pet prometnih izlaza kružnog toka u Šijani. "Novi kružni tok u Šijani prvi je veliki objekt kojega su Hrvatske ceste izgradile na području Pule u posljednjih dvadeset godina i vjerujem kako na tome neće stati već kako će se već na jesen nastaviti izgradnja četverotračne ceste od stancije Peličeti do novog kružnog toka", kazao je Miletić.

Govoreći pak o uređenju Trga Kralja Tomislava, Miletić je izjavio kako trenutačni izgled trga ne opravdava naziv koji nosi te kako je konačno došlo vrijeme za njegovu cjelokupnu obnovu. Naime, prikupljena su arhitektonsko-urbanistička rješenja za uređenje parka i nakon ocjene stručne komisije znat će se kako bi trg, kojemu dnevno gravitira nekoliko tisuća građana, trebao izgledati.

"Grad Pula prvi je grad u Hrvatskoj koji je uveo elektroničke upise djece u vrtiće i tako smanjio troškove i povećao transparentnost i efikasnost,, a ovih dana bit će poznata konačna lista upisane djece u vrtiće", kazao je Miletić. Gradonačelnik se osvrnuo i na filmski festival, rekavši kako je sve je spremno za 60. izdanje najposjećenije kulturne manifestacije u Hrvatskoj te kako je uvjeren da će festival i ove godine opravdati sva očekivanje.

Odgovarajući na pitanje novinara vezano za izgradnju gradskog bazena, Miletić je kazao kako će se bazen sigurno izgraditi u ovom mandatu te kako će se osim lokacije, posebna pažnja posvetiti namjeni bazena. "Ne treba nam monumentalni spomenik već funkcionalan i energetski učinkovit bazen koji će moći svi korisiti", zaključio je Miletić.