Novosti

18/07/2013

Kupalište Valkane dano na upravljanje Pula Parkingu

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 36 akata donesenih u razdoblju od 01. do 17. srpnja 2013. godine.

Donesene su Odluke o uvođenju stalnih javnih parkirališta sa naplatom i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju privremenih javnih parkirališta sa naplatom na lokacijama kod Mehanike i u Kandlerovoj ulici. Također su donesene Izmjene i dopune Naredbe o lokacijama javnih parkirališta pod naplatom, zonama, vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje na području grada Pule.

Donesena je i Odluka kojom se daje na uporabu Udruzi "Ruka šapi" gradski prostor površine 16,59 m², privremeno do uređenja prihvatilišta za napuštene životinje, bez naknade. Poslovni prostor se nalazi u Puli, na adresi 43. istarske divizije br.15. Također se privremeno, do okončanja postupka za predaju u posjed poslovnog prostora u Zadarskoj 8., ovom odlukom dodjeljuje prostor Udruzi civilnih invalida rata Istarske županije u Flavijevskoj 30., bez naknade.

Donesen je Zaključak o davanju na upravljanje gradsko kupalište Valkane trgovačkom društvu Pula Parking d.o.o. Pula u razdoblju od 05. srpnja do 15. rujna 2013. godine. Dok je sa Pula Herculaneom dogovoreno održavanje čistoće obalnog pojasa kupališta, plaža i pripadajućih površina na pomorskom dobru, budući taj pojas ima status pomorskog dobra i nije u vlasništvu Grada.

Doneseno je i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec lipanj 2013. godine iz kojeg izdvajamo sredstva dodijeljena Gimnaziji Pula, radi pokrivanja troškova tiska gimnazijskog školskog lista "Ulika"; Odjelu za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, kao potporu izdavanja monografije Od Peruška do otvorenog sustava i Slovenskom kulturnom društvu Istra iz Pule kao pomoć u organizaciji susreta mariborskih studenata iz Pule koji se održao u Puli 24. i 25. Svibnja. Grad Pula je sudjelovao i u pokrivanju dijela troškova vezanih uz organizaciju dobrotvornog koncerta Inner Wheel Kluba Pula, a u cilju prikupljanja sredstava donacija za Djelatnost za psihijatriju Opće bolnice Pula s ciljem opremanja prostorija za zajedničko druženje teško bolesnih pacijenata.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Izvještaja o poslovanju za 2012. godinu trgovačkih društava Kaštijun d.o.o. Pula, Plinara d.o.o. Pula, Castrum Pula 97, Luka Pula d.o.o. Pula, Pula parking d.o.o. Pula, Tržnica d.o.o. Pula, Vodovod Pula d.o.o. Pula, Pula Herculanea d.o.o. Pula, Monte Giro d.o.o. Pula i Pulapromet d.o.o. Pula. Sukladno obvezi utvrđenoj Statutom Grada Pule, trgovačka društva u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Pule dužna su jednom godišnje podnositi izvještaje o svom poslovanju Gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Pule.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena i dopuna Statuta Osnovne škole - Scuola elementare "Giuseppina Martinuzzi" Pula-Pola, Osnovne škole Veruda, Osnovne škole Veli Vrh, Osnovne škole Kaštanjer i Osnovne škole Monte Zaro. Radi se također o aktima iz nadležnosti Gradskog vijeća. Sukladno izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, predlaže se usklađenje statuta osnovnih škola čiji je osnivač Grad Pula.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 01. do 17. srpnja 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.