Novosti

23/07/2013

Objavljena konačna lista reda prvenstva za upis u dječje vrtiće

Danas je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić i predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Mirjana Hervat na konferenciju za novinare predstavila Konačnu listu reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2013./2014.

Prema riječima Puh Belci pravo na upis u dječje vrtiće ostvarilo je 475 djece, odnosno 23 djece više nego prošle godine, čime se ostvario cilj o opisu sve djece čiji su roditelji udovoljili kriterijima i ostvarili potrebnih 10 bodova. Naglasila je kako su ove godine zahtjevi obrađeni u kraćem roku, te kako je sve manje onih roditelja koji su predali nepotpunu dokumentaciju. Nadovezala se da je od ukupno 34 pristiglih prigovora uvaženo njih 5 te dodano na konačnu listu. Od ukupno 475 djece njih 262 je upisano u jaslice, a u vrtiće 213 djece.

Erik Lukšić je istaknuo kako se servis za objedinjeni upis djece u vrtiće pokazao efikasnim, te se u Gradu nadaju još uspješnijem modelu upisa za iduću godine, odnosno, nadogradnji servisa.

Uz zahvale Gradu Puli na pruženoj tehničkoj podršci i pomoći, Mirjana Hervat je kazala kako će lista skupa sa obavijesti za roditelje biti objavljena na pet upisnih mjesta i na web stranici. Roditelji djece koja će biti upisana u navedene vrtiće, trebaju nazvati dječji vrtić od 24. do 31. srpnja 2013. godine od 8.00 do 10.00 sati kako bi dogovorili termine inicijalnih razgovora ovisno o vrtiću u koji su primljeni. Sve informacije za roditelje kao i kontakte vrtića možete pogledati ovdje.