Novosti

02/08/2013

Otvorena izložba fotografija "Istra u Domovinskom ratu"

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je u Domu hrvatskih branitelja otvorena izložba fotografija autora Zdenka Požgaina pod nazivom "Istra u Domovinskom ratu". Izloženo je ukupno 90 fotografija koje svjedoče o ulozi Istrana i Istre u Domovinskom ratu, a svaku fotografiju prati i popratni tekst.

Otvaranju izložbe danas je prisustvovao i istarski župan Valter Flego koji je istaknuo kako je rat daleko iza nas, no uvijek će biti u nama. "Istra je dala velik doprinos u ratu i nikada to nećemo zaboraviti. Svim hrvatskim braniteljima, onima koji su izbivali iz svojih domova, ali i svim udrugama koji u mirnodopskim vremenima rade na očuvanju dostojanstva Domovinskog rata, od srca zahvaljujem", istaknuo je Flego.

U sklopu izložbe fotografija organizirat će se i prigodna humaitarna prodaja 13 likovnih djela čiji su autori hrvatski branitelji, a prihod je namijenjen hrvatskim braniteljima slabijeg imovinskog statusa. Izložba u Domu hrvatskih branitelja ostaje otvorena do 9. kolovoza.