Novosti

02/08/2013

Prijedlog nacrta Kulturne strategije Grada Pule

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 19 akta donesenih u razdoblju od 18. srpnja do 01. kolovoza 2013. godine.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju nacrta Kulturne strategije Grada Pule 2014.-2020. i provođenju javne rasprave. Naime kulturna strategija Grada Pule 2014.-2020. je dokument koji će odrediti ciljeve kulturnog razvitka Grada Pule, odnosno način ostvarivanja ciljeva određenih Strategijom. Nacrt Kulturne strategije utvrđen ovim zaključkom objavljen je na web stranici Grada i na oglasnoj ploči Upravnog odjela za društvene djelatnosti od 26. srpnja do 02. kolovoza 2013. godine. Uvid u Strategiju je moguće izvršiti i neposredno u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Javno predstavljanje Nacrta Kulturne strategije će se održati u Komunalnoj palači 06. kolovoza 2013. godine. Nakon provedene javne rasprave, Prijedlog Kulturne strategije uputit će se Gradskom vijeću radi donošenja.

Obzirom na opredjeljenje Grada Pule da se unaprijedi galerijska djelatnost i cjelogodišnja ponuda kulturnih sadržaja, a sve s ciljem stvaranja općih pretpostavki za daljnji razvoj kulturne djelatnosti u Gradu, na području Kandlerove ulice i Trga S. Tome je ovim aktom omogućeno otvaranje još jednog galerijskog prostora. Udruzi Krater - centar za oblikovanje keramike iz Pule dodjeljuje se prostor u Kandlerovoj br.5, na 5 godina, bez naknade.

Donesena je Odluka o uporabi poslovnog prostora u Puli, Koparska br. 58, Sigurnoj kući Istra zbog povećanog obima posla i sve većeg boja korisnika, te se ovim aktom se dodjeljuje dodatni prostor u Koparskoj 58, površine 12,16 m², bez naknade.

Doneseno je i nekoliko akata koji se odnose na određivanje ograničenja maksimalne razine buke u vrijeme održavanja manifestacija, te šest akata koji se odnose na akte iz nadležnosti Gradskog vijeća koje je Vijeće jučer na održanoj sjednici usvojilo u predloženom tekstu.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 18. srpnja do 01. kolovoza 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.