Novosti

04/08/2013

Svečano otvaranje kulturne manifestacije "Čarolija Izraela, ljeto u Istri"

Manifestacija "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" započela je jučer  ispred  Augustovog hrama svečanim otvaranjem uz veliki broj posjetitelja.

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, kojemu su se kasnije pridružili i istarski župan Valter Flego ,te veleposlanik Države Izrael Nj. E. Yosef Amrani.

Sva trojica pozdravili su ovu manifestaciju, naglasivši kako je čar kulture u njenoj različitosti koja spaja ljude i nepoznaje granice,  te su  pozvali sve građane i goste da kroz ovih pet dana putuju čarolijama  Izraela kroz glazbu, hranu i ostale događaje.

Manifestaciji su nazočili mnogi istaknuti uzvanici među kojima i Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika RH za društvene djelatnosti, Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Furio Radin, saborski zastupnik, Jasen Mesić, saborski zastupnik,  te Tomislav Karamarko,predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik.

Nakon svečanog otvaranja sve prisutne zabavljao je ženski kvintet Carmel a Cappella iz Izraela koji je uz poznate pjesme osvojio i raspjevao publiku.

Danas u 21 sat na Augustovom hramu u sklopu manifestacije "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" održavat će se degustacija izraelske gastronomije by chef Shaul Ben Aderet, te u 21:30 sati nastup mentalista Lioara  Sucharda.

Ulazak na sva događanja je besplatan.