Novosti

12/08/2013

Prvi solistički nastup Josipe Lisac u Areni opravdao sva očekivanja

U sklopu turneje "40 godina Dnevnika jedne ljubavi" protekle je subote u pulskoj Areni po prvi put u dugogodišnjoj karijeri nastupila jedna od naših najcjenjenijih i najpopularnijih pjevačica, Josipa Lisac.

Prvi samostalni koncert u Areni, glazbena je diva otvorila skladbom "Ave Maria" nakon koje je brojna publika imala priliku čuti pjesme s "Dnevnika jedne ljubavi", ali i neke skladbe koje nisu bile na koncertnom programu već desetljećima. Posebna vrijedna bila je interpretacija skladbe iz rock opere "Gubec Beg" i pjesme "Janino Ludilo", koju je uz izniman Josipin vokal na klaviru izveo maestro Matej Meštrović.

Koncertne izvedbe u Areni izmjenjivale su se s prikazima na video ekranima koji su pratili karijeru njezine velike ljubavi - Karla Metikoša. Koncert je potrajao nešto više od dva sata, a osim same Jospise Lisac, koncert su obilježili i sjajni prateći glazbenici: na bubnjevima Borna Šercar, bas Davor Črnigoj, gitara Elvis Penava, truba i harmonika Josip Grah, klavijature Gojko Tomljanović te Matej Meštrović.