Novosti

16/08/2013

Odlična Zaz očarala prepunu Arenu

Popularna francuska pjevačica Zaz koja je osvojila obožavatelje diljem svijeta pjesmom "Je Veux", protekle je srijede u pulskoj Areni okupila velik broj obožavatelja i ljubitelja dobre glazbe.

Za koncert se tražila ulaznica više pa su tako domaći i mnogi turisti uživali u starim hitovima talentirane glazbenice ali i novim novim pjesmama s netom objavljenog albuma "Recto Verso".Zaz izvodi šarmantnu mješavinu jazza, rocka, šansone i romske glazbe, a zbog emotivnosti i boje glasa mnogi je uspoređuju s legendarnom Edith Piaf. Zaz je bila vedra, nasmijana, puna dobre energije koju je prenosila na publiku, a ona joj je euforično uzvraćala. Pjevačica je u Pulu prenosila zvukove Montmatrea, a razdragana publika zajedno s njom otpjevala je njen najveći hit "Je veux", dok ih je Zaz poticala na hrvatskom, povicima "Jače!".

Rođena u Indre-et-Loire, a odrasla u Bordeauxu, Zaz je studirala violinu, klavir, gitaru i zborsko pjevanje prije nego je dobila stipendiju za CIAM u Bordeauxu (Centar za glazbene aktivnosti i informacije). Suradnja s raznim blues, jazz i latino grupama odvela ju je u Pariz gdje je redovno nastupala na Montmartreu što joj je priskrbilo neprocjenjivo iskustvo.