Novosti

16/08/2013

Puljanin Dominik Družeta 7. judaš svijeta

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače mladog člana judo kluba Istarski borac Dominika Družetu, koji je na netom okončanom svjetskom kadetskom prvenstvu svijeta u Miamiju zauzeo odlično 7. mjesto. Čestitavši mu na velikom uspjehu, Puh Belci kazala je kako je Dominik dokaz da se uz naporni rad mogu ostvariti veliki rezultati te kako njegova uspjeh može biti i primjer drugima mladim ljudima.

Zahvalivši se na prijemu Dominik je ukratko opisao put koji je prošao na prvenstvu na kojemu je nastupilo 50-ak najboljih kadetskih judaša svijeta. U prvom kolu suparnik mu je bio Bjelorus, u drugom kolu bio je bolji od mladog Maltežanina dok je u trećem svladao Austrijanca. U 4. kolu Dominika je svladao mladi Rus, no nakon pobjede nad Izraelcem u repasažu, okončao je nastup na 7. mjestu.

Njegov trener, Dean Ilić nije krio zadovoljstvo velikim rezultatom, ne samo za Dominika već i za judo klub. "Svaku pojedinu borbu treba dobro pripremiti i za ovo smo se svjetsko prvenstvo zaista potrudili. Dominik trenira od svoje 4. godine i dio je jedne sjajne generacije judaša koja je posljednjih nekoliko godina na samom vrhu u tom sportu. Tri su godine za redom državni prvaci i zaista smo ponosni na njihove uspjehe", kazao je Ilić.

Predsjednik kluba Marino Derossi pojasnio je kako se sa sportašima počinje raditi već od malih nogu, pa je tako naveo kako u klubu djeluje judo vrtić kojeg pohađaju djeca od 4. do 7. godine i uče o koordinaciji pokreta, ali i socijalizaciji s vršnjacima. "Naša je intencija uključiti što više mladih da se bave sportom. Mnogi neće dostići vrhunske svjetske rezultate, ali to i nije toliko bitno koliko je bitno da budu aktivni i zdravi članovi društva", zaključio je Derossi.