Novosti

23/08/2013

Art & Music festival poziva na radionice

U godini kada obilježavamo 20. godina od početaka festivala pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na ovogodišnjim radionicama, novinarskoj i strip radionici koje će se održati od 24. do 27. kolovoza 2013. godine u prostoru Strip kluba "Epidemija" u CGU Rojc.

Novinarska radionica na zabavan i edukativan način približava način funkcioniranja medija i novinarstva kao struke. Pod mentorskim vodstvom Ante Perković, dugogodišnji novinar i trener novinarstva, do kraja radionice polaznici će napraviti vlastiti medijski proizvod: radijsku emisiju o Art&Music festivalu koja će se emitirati u emisiji Revija na ledu na Radio Puli. Podjelom zadataka i njihovom realizacijom stječe se uvid u vrijednosti timskog rada, poštivanja rokova, kolegijalnosti, ali i znanja o medijskim formama, sadržajima i odgovornostima novinara. Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole.

Uz novinarsku i ove godine održava se i tradicionalna strip radionica koja je kroz godine postala zaštitni znak festivala. Novi polaznici na radionici mogu naučiti tehnike stvaranja stripa dok će oni iskusniji usavršavati svoje postojeće vještine. Radionicu vode Krešimir Certić i Ivan Prlić, danas iskusni strip crtači i ilustratori, a nekad i sami polaznici A&M strip radionice. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresirani bez obzira na dob.

Prijave treba slati na amfest@mail.inet.hr sa subjectom - Prijava za A&M radionicu, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj 092/126 3731.

A u utorak, 27. kolovoza 2013. u 19.00 sati, u Caffe baru Foška povodom 20 godina postojanja, slijedi promocija knjige "AJME&MAJKO - Art&Music festival 1993.-2013". Koncepciju knjige najbolje objašnjava uvodnik knjige: "Dvadeset godina uzbrdo".