Novosti

03/09/2013

Novinar Google Newsa o Outlooku: odlična promocija hrvatskog turizma

Završio Outlook, Pula nastavlja turističku sezonu u ritmu Dimensions festivala

Novinar Google Newsa Paul Bradbury predstavlja Outlook kao odličan primjer promocije hrvatskog turizma i Hrvatske kao destinacije

 Nakon ovogodišnjeg iznimno uspješnog Outlook festivala, od 4. rujna grad Pula domaćin je kreme svjetske elektronske scene.Točnije,koncertomcijenjenog britanskog glazbenika Bonobo,u pulskoj Areni, započinje drugo izdanje Dimensions festivalakoji se od 5. do 9. rujna nastavlja na ekskluzivnoj lokaciji, natvrđavi Punta Christo u Štinjanu pored Pule.

"Preko 13 tisuća mladih iz različitih europskih zemalja posljednjih je tjedan dana uživalo u našoj Puli. Za ovaj izniman turistički uspjeh, kojim već šestu godinu uspješno obaramo rekorde noćenja,   zaslužna je svakako sinergija koju postižemo uspješnim partnerstvom s organizatorima festivala i HTZ-om, ali zaslužni su i naši Puljani koji su se i ove godine pokazali kao odlični domaćini. Otvorenjem Dimensions festivala, koji je svoju popularnost stekao dobrim temeljima koje je postavio upravo Outlook, Pula nastavlja turističku sezonu i tijekom rujan u istom ritmu i uspješnom partnerstvu.", ponosno je istaknuo Boris Miletić, gradonačelnik Pule.   

Dojmove s ovogodišnjeg festivala podijelio je i poznati britanski bloger, s hvarskom adresom Paul Bradbury, čije članke redovito objavljuje i Google News. U svom člankuobjavljenom na stranici Digital Journal, Bradbury ističe upravo dobru suradnju organizatora, Grada Pule i Hrvatske turističke zajednice, čiji su predstavnici na otvorenju Outlooka u Areni zajedno podržavali istu stvar i isticali važnost ovakvih događaja za promociju hrvatskog turizma i Hrvatske kao destinacije. Koliko je ovaj pristup uspješan govori iznos od  85 milijuna kuna prihoda koje je festival ostvario u 2012. godini, od čega većina odlazi ugostiteljima, iznajmljivačima i drugim turističkim radnicima.

Kako ističe Bradbury, posebnost festivala Outlook i Dimensions leži i u lokacijama u kojim se održavaju, spoj moderne zabave s starinama i jedinstvenom lokacijom, kako spektakularne Arene, tako i tvrđave Punta Christo koja je zbog osamljene lokacije po Bradburyju idealno mjesto za mlade željne zabave, koji se nalaze van grada i ne remete građane Pule.