Novosti

04/09/2013

Narednog vikenda Pula ponovno pleše!

Treću godinu za redom, u organizaciji Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule, narednog vikenda održat će se plesna manifestacija pod nazivom "Pula pleše". Brojnim Puljanima i njihovim gostima na originalan i jedinstven način prezentirati će se rad plesnih skupina najvećeg istarskog grada.

Program manifestacije predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, a prema riječima Marinele Kolić iz Turističke zajednice, svi posjetitelji moći će uživati u dobroj glazbi i vrhunskim koreografijama. Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić istaknuo je kako ove godine u programu sudjeluje 200-tinjak domaćih plesača i 13 plesnih udruga dok je voditeljica Odsjeka za kulturu Lidija Musi dodala kako će i ova manifestacija dodatno obogatiti rujan u gradu Puli. "Izuzetno smo zadovoljni što smo u ljetnim mjesecima za nama imali mnoštvo kulturno-zabavnih programa, i to najmanje tri dnevno, te što smo neka mjesta, poput De Villeovog uspona i trga na tržnici dodatno oživjeli", kazala je Musi.

Predstavnici plesnih udruga govorili su o samom programu koji će započeti već u petak 6. rujna na Trgu Portarata od 20 sati, gdje će se predstaviti sve uključene plesne škole. U subotu 7. rujna od 10 do 11,30 sati održat će se Zumba fitness master class pod vodstvom licenciranih zumba instruktora, dok će se parada plesača održati od 19,30 sati nakon čega slijedi ponovno ples i zabava.

U programu "Pula pleše" ove godine sudjeluju: plesni studio Zaro, studio za klasični balet Rondo, plesni centar Studio, breakdance studio AB Original, Društvo Naša djeca, KUD Tasa - plesni studio Art Dance, udruga RitamZ, Irish Maiden irski ples, Sense&Dance, plesni studio Cool step, Rosso latino i Infinity, Ulični ritam te studio Sfitness.