Novosti

09/09/2013

Turnir u boćanju povodom Dana Doma "Vila Marija"

Na današnjoj konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić i ravnateljica Doma za odrasle osobe "Vila Maria" Vesna Sperath najavili su planirane aktivnosti povodom obilježavanja Dana Doma koji će se održati 12. rujna 2013. godine. Tako će se tom prigodom održati prvi državni turnir u boćanju domova za psihički bolesne odrasle osobe na kojem će sudjelovati 8 ekipa. Treba naglasiti da su korisnici Doma "Vila Marija" na nedavnom turniru u nogometu osvojili 3. mjesto na nivou Hrvatske.

Ravnateljica Doma uz zahvale Gradu Puli što im pruža mogućnost da prezentiraju svoj rad široj javnosti, najavila je i projekte koji će se provoditi tijekom ove jeseni. Tako će se povodom Dana mentalnog zdravlja, 11. listopada, održat glavni projekt "Školarci slikom do Vile Marije" u suradnji sa svim osnovnim i srednjim školama grada Pule. Održat će se i četiri kreativne radionice u suradnji s Društvom likovnih umjetnika Istre i 4 osnovne škole izvan Pule u svrhu proširenje navedenog projekta. Prema riječima ravnateljice planira se provođenje i novog projekta "Djeca osmijehom do srca Vile Marije" koji bi se odvijao tokom desetog mjeseca 1 puta tjedno u suradnji s dječjim vrtićem "Oblutak", a za kraj listopada se planira promocija zajedničke zbirke poezije korisnika u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula.

Zamjenica gradonačelnika je kazala da Grad Pula želi dati svoj doprinos i potporu jednoj ovako značajnoj ustanovi. Lukšić je pohvalio aktivnosti Doma na dobrobit štićenika i način na koji je ravnateljica uklopila djecu grada Pule kako bi ona naučila cijeniti različitosti.