Novosti

10/09/2013

Sarajevski imami složni: U Puli i Istri se zaista živi pravim suživotom

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina primili su danas, u prostorijama pulske Komunalne palače, predstavnike Islamske zajednice grada Sarajeva koji ovih dana borave u Istri.

Zaželjevši im dobrodošlicu i ugodan boravak u najvećem istarskom gradu, pulski gradonačelnik sarajevske je imame upoznao s bogatom poviješću Pule, njenim razvojnim planovima, ali i specifičnostima po kojima je nadaleko poznata. "Tolerancija, suživot različitih kultura i multikulturalnost vrijednosti su kojima se danas ponosimo i koje nastojimo prenijeti na mlade generacije", kazao je Miletić ističući kako su Sarajevo i Pula gradovi pobratimi od 2012. godine te kako je suradnja dvaju gradova na zavidnoj razini.

Zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina izrazio je zadovoljstvo dolaskom delegacije te pohvalio suradnju Istarske županije i čitave islamske zajednice na poluotoku, izrazivši nadu da će se suradnja nastaviti i u nadolazećim godinama.

"Da je suživot različitih kultura moguć dokazuje upravo Vaš grad i stoga nam je izuzetno drago što smo danas ovdje i što imamo priliku doživjeti taj suživot iz prvog lica", naglasio je predsjednik Okružnog odbora Udruženja Ilmije Sarajevske regije Ešref ef. Alibegović, dok je zamjenik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo Suljo ef. Ćerimović dodao kako ga iznimno veseli što i u Puli njegove kolege baštine vjerske slobode te kako je zadovoljan viđenim.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pula Esad ef. Jukan upoznao je sarajevske imame s činjenicom da je Pula jedini grad u Hrvatskoj u kojemu je organiziran islamski vjeronauk u svim srednjim školama. "To je plod našega rada i dobrih ljudi s kojima svakodnevno živimo i s kojima surađujemo", zaključio je Jukan.