Novosti

10/09/2013

Pulski gradonačelnik primio zlatnog olimpijca Damira Burića

Proslavljeni hrvatski vaterpolist i zlatni olimpijac Damir Burić, posljednji dan odmora prije početka nove natjecateljske sezone u rodnoj Puli iskoristio je za susret s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, koji ga je primio u prostorijama Komunalne palače.

Burić se ovom prilikom zahvalio, te pritom izrazio i žaljenje što nije osobno mogao preuzeti Grb Grada Pule, koji mu je prošle godine dodijeljen za postignute izvanredne rezultate i osobit uspjeh na vaterpolskom turniru Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Nakon što je ostao bez kluba, Burić je nakon Olimpijskih igara bio slobodan igrač i odlučio je prihvatiti ponudu Radničkog iz Kragujevca te kako kaže, niti u jednom trenutku nije požalio zbog takve odluke. "Kragujevac je zaista krasan grad u kojemu sam upoznao divne i srdačne ljude. Nikada se nisam osjećao strancem jer su me stvarno dobro prihvatili. Utakmice su odlično posjećene, tribine su popunjene do zadnjeg mjesta i svaku utakmicu odigram s posebnim guštom", kazao je Burić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić još je jednom svom sugrađaninu čestitao na svim dosadašnjim uspjesima te kazao kako se čitava Pula ponosi njegovim uspjesima. Govoreći pak o izgradnji pulskog bazena, Miletić je napomenuo kako je nakon dovršene izgradnje nogometnog stadiona "Aldo Drosina", kada je riječ o sportu, novi bazen prvi prioritet. "Pula će u ovom mandatu zasigurno dobiti toliko željeni bazen, to smo obećali i to ćemo i ostvariti. Već smo neke korake i poduzeli, razgovarali smo s predstavnicima plivačkih i vaterpolo klubova, a naša je želja izgraditi funkcionalnu i energetski učinkovitu građevinu koja će biti na raspolaganju svim našim sugrađanima, kako profesionalnim sportašima i amaterima, tako i našim najmlađima", kazao je Miletić.

Burić je pohvalio i uređenje kupališta Mornar koje je ove ljetne sezone obogaćeno plutajućim pontonima i na kojemu su se održala natjecanja u vodenim sportovima. Inače, naš proslavljeni vaterpolist već sutra kreće za Kragujevac gdje starta s pripremama za nadolazeću natjecateljsku sezonu.