Novosti

10/09/2013

Savjet mladih organizira radionice

Savjet mladih Grada Pule organizira dvodnevne radionice za mlade na temu "Kako do pravog posla baš za mene". Radionice će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, Mletačka 12/IV, 17. i 18. rujna 2013. od 09.00 do 16.00 sati.

Radionica je tematski prilagođena raznim izazovima specifičnim za mlade, neiskusne ili manje iskusne tražitelje posla. Participativnom, otvorenom metodom, sudionici će se postepeno usmjeravati u promišljanje o posebnostima u procesu traženja posla, unutarnjim i vanjskim izazovima, ciljnoj skupini poslodavaca, varijantama vlastitog fokusa i jasnog razlučivanja koju stratešku odluku /inicijativu trebaju donijeti ili se pokrenuti kako bi ostvarili vlastiti razvoj i poslovni cilj. Sadržaj radionice uključuje teorijski i praktični dio, te je osmišljena kao kombinacija upravljanja vlastitom prijavnom dokumentacijom, s naglaskom na upoznavanje karakteristika tržišta rada, potencijalnih poslodavaca i vlastitu prilagodbu na selekcijskom razgovoru, željama i trenutnim mogućnostima. Poradi specifičnosti prirode teme, organizirat će se i igra uloga koja sudionicima omogućava stjecanje uvida u optimalne kompetencije i brušenje vještina predstavljanja vlastitog portfelja resursa.

Tematske cjeline koje se obrađuju:

-uvod u svijet tržišta rada

-osnovni procesi u upravljanju ljudskim resursima i proces selekcije kadrova

-planiranje vlastitog CV-ja

-proces pisanja motivacijskog pisma

-strategija predstavljanja vlastitih resursa (upravljanje vlastitim učinkom i procjena dojma, postavljanje ciljeva za razgovor)

-upravljanje planom karijere

-politika određivanja plaće

-domaća zadaća.

Prijave za radionicu se šalju do 15. rujna na savjet.mladih@pula.hr. Broj polaznika je ograničen na 12, stoga molimo da se prijave polaznici koji su u cijelosti u mogućnosti sudjelovati na radionicama. Sve radionice su besplatne.