Novosti

12/09/2013

Društvo distrofičara Istre otvorilo nove prostorije

Društvo distrofičara Istre danas je prigodnom svečanošću službeno otvorilo nove prostorije na Punti, na adresi Trg na mostu 2. Poslovni prostor veličine 82 četvorna metra Grad Pula ustupio je ovoj udruzi, bez plaćanja najamnine, na period od deset godina. Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić pohvalio je iznimnu suradnju Grada i Društva te istaknuo kako vjeruje da će se takva suradnja nastaviti i ubuduće.

Uz velik broj gostiju i prijatelja Društva, među kojima su prisutni bili istarski župan Valter Flego, predsjednik Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš, Marica Mirić predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, svečanost su svojim nastupom obogatili mališani Osnovne škole Šijana.

Predsjednik DDI-a Davor Komar kazao je kako je prostor u potpunosti adaptiran i prilagođen potrebama članova društva, od ulaza do sanitarnog čvora. Prostor ima informatički dio, prostor za radionice i sastanke, malu kuhinju i uredski prostor. Ispred su i dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Komar je svim donatorima i sponzorima uručio zahvalnice i plakete posebno se zahvalivši Županiji, Gradu i svim istarskim poduzećima i obrtnicima koji ih prate dugi niz godina.

Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, pohvalio je rad udruge rekavši da su oni pravi primjer da se sve ono što se uloži u nekoga višestruko vraća društvu te da će nove prostorije članovima koristiti za edukacije, sastanke, radionice ali i da iskoriste europske fondove za svoje mnogobrojne projekte.

Čast da uz Komara prereže vrpcu i službeno otvori nove prostorije dobio je župan Flego rekavši da je Županija ponosna što ima ovakve udruge te im u novim prostorima poželio puno novih programa i projekta na kojima će i dalje surađivati.