Novosti

16/09/2013

U Puli započeo Europski tjedan kretanja

U pulskom Mornaričkom parku sadnjom magnolije danas je započeo Europski tjedan kretanja koji se istovremno obilježava u više od 1500 europskih gradova. Grad Pula u obilježavanju Europskog tjedna kretanja sudjeluje već osmu godinu za redom, pa je tako za ovaj tjedan organizirano niz manifestacija. U obilježavanje Europskog tjedna kretanja danas su priključila djeca iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako je edukacija najmlađih o očuvanju prirode jedan od prioriteta te je dodao kako kretanje i aktivan način života donose mnoge beneficije. "Pula ima što ponuditi u smislu boravka u prirodi i bavljenja sportskim aktivnostima stoga pozivam građane da iskoriste to što imamo te da se nastavimo brinuti o okolišu i očuvanju prirode", zaključio je Miletić.

Inače, ovogodišnji slogan Europskog tjedna kretanja 'Za čisti zrak - na tebi je red!' ('Clean air - it"™s your move!') odabran je s ciljem podsjećanja građana kako pravilnim odabirom načina kretanja mogu značajno utjecati na kvalitetu zraka.