Novosti

16/09/2013

Polaznici radionice maketarstva CTA "Veruda" na Velom Brijunu

Upravo su završene šišmišarije u Nacionalnom parku Brijuni, koje se već četvrtu godinu za redom izvode s ciljem boljeg upoznavanja i zaštite ovih malih letećih sisavaca u sklopu međunarodne noći šišmiša .

U bogatom programu na "Međunarodnoj noći šišmiša" polaznici Centra za tehničke aktivnosti "Veruda" - učenici pulskih osnovnih škola su u Fažani prezentirali izradu skloništa za šišmiše predškolskoj i školskoj djeci. Zanimljivo je bilo i na Velom Brijunu kada su posjetitelji, a ponajviše djeca i roditelji s velikom pažnjom proučavali nacrte i pratili izradu skloništa za šišmiše, razgledavali drvene kućice za gnježđenje zaštićenih ptica I hranilice.

U raznolikoj ponudi zanimljivih igara, posjetitelji su zaigrali i društvenu igru "Čovječe, ne ljuti se" koju su također izradili polaznici maketarstva u našem Centru. Osim edukativno-kreativnih radionica i igraonica bilo je zanimljivih kino projekcija, pripovijedanja i kreativnog izražavanja, potraga za šišmišima bat-detektorom te izrada šišmiš tetovaža.

Na ovogodišnjoj ediciji šišmišarija Zajednica tehničke kulture Pula ostvarila je suradnju sa Nacionalnim parkom Brijuni.