Novosti

18/09/2013

Bijela zastava za Arenaturistove plaže

Arenaturistove plaže Yacht i Verudela ispod hotela Park Plaza Histria i naselja Park Plaza Verudela prve su plaže u Istri, a druge u Hrvatskoj iznad kojih se zavijorila Bijela zastava kao dokaz čistog podmorja. Tom je prigodom jučer organizirana prigodna svečanost na kojoj su prisustvovali osnivač udruge GUWAA (Global Unterwater Awareness Association), inače nositelj Bijele zastave Kristijan Curavić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i direktor projekta za jugoistočnu Europu Stjepan Mesić, član udruge GUWAA Rade Šerbedžija te gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski dožupan Miodrag Čerina.

Čast za podizanje Bijele zastave pripala je gradonačelniku Borisu Miletiću koji je izrazio zadovoljstvo postignutim i obećao daljnju brigu u očuvanju okoliša.

Curavić je istaknuo da je bijela zastava postala simbol čistoće voda, mora, rijeka i jezera te da je sretan što odsad Hrvatska sudjeluje sa još 60 zemalja svijeta u borbi za čistoću i očuvanje prirodnih bogatstava. Bijela zastava je prepoznatljiv brand koji označava da je posjećenu lokaciju GUWAA ronilački tim sustavno očistio i da ju održava osoblje plaže.

Izvršni direktor Arenaturista i Park Plaza Hrvatske Reli Slonim, dodao je kako je ovo još jedno značajno priznanje hotelskoj kući Arenaturist obzirom da je postala važan dio najveće svjetske organizacije za sustavno čišćenje, zaštitu i očuvanje mora i oceana za sadašnje i buduće generacije.