Novosti

24/09/2013

Nastavak plinofikacije Pule: Započinju radovi u Radićevoj ulici

Pripremnim radovima na by-passu za vodu, danas su u Puli započeli radovi na rekonstrukciji Radićeve ulice u sklopu kojih će se u potpunosti zamijeniti dotrajali cjevovod, vitalan za nesmetanu vodoopskrbu grada Pule, a usporedno će se izvoditi i radovi na plinofikaciji tog dijela grada.

Naime, Plinara i Vodovod Pula zajedničkim snagama provode radove s ciljem smanjenja troškova i veće efikasnosti. Rekonstrukciji vodovodne mreže u Radićevoj ulici pristupa se zbog učestalih puknuća na postojećem 40 godina starom i dotrajalom cjevovodu Monte Šerpo - Vodotoranj, a rekonstrukcija obuhvaća 678 metara magistralnog cjevovoda i 117 metara okolne priključne vodovodne mreže. Izvođač radova je Vodotehnika d.o.o. Zagreb, rok izvođenja iznosi 90 dana, a vrijednost radova iznosi 3.472.637,94 kuna bez PDV-a.

Plinofikacija naselja, koja će omogućiti prihvat prirodnog plina, obavlja se u ukupnoj dužini od 4300 metara, a obuhvaća Ulicu Olge Ban, dio Gundulićeve, Spinčićeve, dio Ulice Horvata Kiša, dio Mažuranićeve, Kačićevu ulicu, Marulićevu, Nazorovu, dio Kranjčevičeve ulice, dio Tartinijeve, Ulicu Mate Balota, Kovačićevu, Vitezićevu, Rovinjsku, Keršovanijevu, Gajevu i Ulicu Palazzine. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se u iznosu od 3.700.000,00 kn, a završetak se očekuje u proljeće iduće godine.

Nakon završetka izgradnje plinske mreže u Radićevoj ulici, Plinara d.o.o. Pula će izgraditi i plinovod u Kranjčevićevoj ulici prema Nazorovoj u kojoj je već položena nova plinska mreža za prihvat prirodnog plina, te u dijelu Marulićeve ulice, od križanja s Kranjčevičevom do Rovinjske ulice, dio Vitezićeve ulice oko Nazorove ulice, dio Tomassinijeve ulice od križanja s Rizzijevom do Gundulićeve ulice čime će se u konačnici zaokružiti cjelokupni projekt plinofikacije Radićeve.

Za vrijeme izvođenja radova u Radićevoj ulici koji će se odvijati u fazama, vrijedit će privremena regulacija prometa o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.