Novosti

26/09/2013

Dodijeljen prostor "Ruka šapi"

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 27 akta donesena u razdoblju od 10. do 25. rujna 2013. godine.

Donesena je Odluka o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina temeljem provedenog javnog natječaja, ovom Odlukom izvršena je prodaja 16 nekretnina u vlasništvu Grada Pule.

Također je donesena Odluka o uporabi poslovnog prostora u Puli, 43. istarske divizije br.13 kojom se do uređenja prihvatilišta za napuštene životinje, daje na uporabu prostor Udruzi "Ruka šapi" površine 16 m² za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Podsjećamo da je odlukom Grada iz mjeseca svibnja ove godine, Udruzi dano zemljište na uporabu radi uređenja prihvatilišta za napuštene životinje te da je, prema našim saznanjima, u tijeku ishodovanje svih potrebnih akata za njegovu izgradnju.

Sukladno zakonskoj i statutarnoj obvezi doneseno je Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Pula-Pola za razdoblje od 01. siječnja do 30 lipnja 2013. godine u kojem je dan prikaz rada izvršnog tijela Grada.Budući je jedna od osnovnih zadaća Gradonačelnika usmjeravanje rada upravnih tijela Grada, kao i nadzor nad njihovim radom, u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga, odnosno prenesenih poslova državne uprave, sastavni dio ovog Izvješća predstavljaju izvješća o radu pojedinih upravnih tijela Grada. Također su donesena i Izvješća o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec srpanj i kolovoz 2013. godine.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 10 do 25. rujna 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.