Novosti

27/09/2013

U Puli obilježen Dan policije

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na pulskom groblju kod središnjeg križa i na spomeniku Hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa za sve poginule i nestale pripadnike MUP-a RH u Domovinskom ratu, danas je u Puli obilježen Dan policije i dan njezina zaštitnika, Sv. Mihovila.

Polaganju vijenaca, osim pripadnika policijskih snaga na čelu s načelnikom Policijske uprave istarske Dragutinom Cestarom, sudjelovali su i predstavnici Grada Pule i Istarske županije predvođeni zamjenikom gradonačelnika Fabriziom Radinom.

Nakon polaganja vijenaca za sve pripadnike policije organiziran je prijem u sjedištu Istarske županije u Puli prilikom čega je istarski župan Valter Flego pohvalio dosadašnju suradnju s pripadnicima policijskih snaga te se zahvalio na svemu što svakodnevno čine za dobrobit i sigurnost svih građana.

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić dodao je kako je suradnja policije i Grada Pule i ove turističke sezone bila iznimno uspješna, što se moglo vidjeti prilikom organiziranja velikih glazbenih manifestacija. "Nadamo se kako ćemo nastaviti našu uspješnu suradnju i u narednim godinama te vjerujem kako će nam već i sutra vaša pomoć biti itekako dobrodošla prilikom svečanosti beatifikacije Miroslava Bulešića", kazao je Matić.

Govoreći pak o rezultatima i stanju sigurnosti, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar izjavio je kako je stanje sigurnosti u Istarskoj županiji na zadovoljavajućoj razini te kako postoje pozitivni trendovi smanjenja broja kaznenih djela u odnosu na proteklu godinu. "Povećana je i sigurnost u cestovnom prometu gdje bilježimo smanjenje smrtno stradalih i teže ozlijeđenih osoba. Iza nas je još jedna uspješna turistička sezona koja je i sa sigurnosne strane odlično protekla, u miru i bez većih incidenata", zaključio je Cestar.