Novosti

04/10/2013

Predstavljena rješenja uređenja Trga kralja Tomislava

U prostorijama MMC-a Luka u Puli jučer je službeno otovorena izložba natječajnih radova za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi kojega su zajednički proveli Grad Pula i Društvo arhitekata Istre.

Predsjednik Ocjenjivačkog suda natječaja Dražen Juračić ovom prilikom govorio je o samoj proceduri i tijeku natječaja te je predstavio šest razmatranih pristiglih radova među kojima je kao najbolji ocijenjen onaj Studija BF, autorskog tima Zoran Boševski, Boris Fiolić, Petra Galić, Željko Golubić i Janko Velnić.

Izložbu je otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je nagalsio kako je kvalitetna priprema natječaja u suradnji s Društvom arhitekata pravi put za provođenje projekta. "U ovo smo rješenje uključili naše sugrađane i kvalitetno smo pripremili dokumentaciju. Ovim projektom uredit ćemo sadržaje koje su građani htjeli, a mi ćemo se, unatoč krizi, potruditi realizirati ovaj projekt osiguravanjem financija" rekao je Miletić dodavši kako će Grad najprije urediti zelenu površinu i dječja igrališta, a objekt tržnice izgradit će u kasnijoj fazi.

Uslijedila je javna rasprava na kojoj su predsjednik DAI-ja Leonid Zuban i Juračić detaljno predstavili projekt.