Novosti

09/10/2013

Vrijedne donacije Grada i Županije u sklopu akcije "Za osmjeh djeteta u bolnici"

Povodom Dječjeg tjedna u Općoj bolnici Pula u sklopu akcije "Za osmjeh djeteta u bolnici", održao se već tradicionalan program u organizaciji Društva naša djeca. Tom prigodom su iz proračunskih sredstava Grada i Istarske županije namijenjenih ovoj hvalevrijednoj akciji, Odjelu pedijatrije donirana dva klima uređaja i didaktički materijal za Veselu igraonicu, a Odjelu ginekologije i porodništva doniran je stol za presvlačenje djece i 20 stolica za bolesničke sobe.

Danas su mališane posjetili predstavnici Grada Pule, Istarske županije i Društva naša djeca koji su zajedno s njima uživali u zabavnom programu kojeg su izveli učenici OŠ Vidikovac.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci kazala je kako joj je posebno drago što će ova akcija prije svega izmamiti osmjehe na dječja lica, pogotovo prigodnim didaktičkim igračkama.

 "Svrha ove akcije je poticati prava djece s naglaskom na to da se uljepšaju i olakšaju njihovi bolnički dani" , u svom obraćanju istaknula je Ileana Zahtila Blašković, tajnica Društva naša djeca..

Nakon posjeta dječjem odjelu predstavnici Grada i Županije uputili su sena Odjel ginekologije gdje su rodiljama uz čestitke uručili i prigodan poklon, bijelu ružu i knjigu "Mačak u ruksaku".