Novosti

10/10/2013

Grad Pula priključio se kampanji Hrabrog telefona

Grad Pula, kao ponosni vlasnik titule Grada prijatelja djece, ove se godine aktivno priključio kampanji Hrabrog telefona pod nazivom "I roditeljima je potrebna podrška" čiji je cilj upoznati širu javnost o usluzi podrške svim roditeljima i ostalim odraslim osobama koji brinu o djeci.

"Hrabri telefon za mame i tate" započeo je sa radom u travnju 2013. te je u potpunosti besplatan za javnost i radi svakim radnim danom 9-20 h na broju 0800 0800. Ovime je za roditelje ujedno omogućena i prva specijalizirana savjetodavna linija tog tipa u Hrvatskoj koja prati odgoj i razvoj djece od njihovog rođenja pa sve do punoljetnosti.

"Hrabri telefon za mame i tate" linija je specijalizirana za problematiku odnosa roditelj-dijete, koja je stručna, anonimna, besplatna i dostupna u cijeloj Hrvatskoj. Ponekad je upravo to ono što presudi da roditelj potraži pomoć za sebe i svoje dijete - iz vlastitog doma u trenutku kada mu treba. Svrha ove kampanje je informirati roditelje u Hrvatskoj o njihovom pravu i mogućnosti da potraže i dobiju stručnu savjetodavnu pomoć - jer tražiti pomoć ne znači biti loš roditelj, već roditelj koji želi biti još bolji.

Suvremeno roditeljstvo puno je izazova i mnogi odrasli će reći kako je uloga roditelja u isto vrijeme najljepša i najteža u njihovom životu. Od samog početka rada Hrabrog telefona, koji je sve do 2013. godine bio namijenjen prvenstveno dječjim hrabrim pozivima, roditelji su činili značajan udio u broju poziva i klijenata na svim savjetodavnim uslugama.

Grad Pula podržao je ovaj projekt i uključio se u kampanju tiskanjem i distribucijom plakata Hrabrog telefona za mame i tate na svom području, kako bi informacija o Hrabrom telefonu došla do sve većeg broja roditelja.

"Hrabri telefon" je nevladina, neprofitna organizacija osnovana s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Više o samoj akciji možete pronaći na njihovim internetskim stranicama www.hrabritelefon.hr