Novosti

10/10/2013

Otvoren 16. Obrtnički sajam Istre

Na pulskoj Karolini danas je svečano otvoren tradicionalni, 16. po redu Obrtnički sajam Istre, na kojem ove godine izlaže 178 izlagača. Ovogodišnji sajam namijenjen je prvenstveno obrtnicima i poduzetnicima, a koncipiran je kao mjesto susreta poslovnih partnera s ciljem povećanja suradnje i jačanja konkurentnosti.

Na svečanom otvorenju Sajma, prisutne je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Istre Mario Paliska i zaželio im puno uspjeha na sajmu, istaknuvši kako su sajmovi jedan od najboljih načina promocije proizvoda. Uz čestitke svim izlagačima sajma predsjednica HGK - ŽK Pula, Jasna Jaklin Majetić kazala je kako je izrazito bitan kontakt licem u lice koji će zasigurno doprinijeti širenju poslovnih kontakata i prodaji obrtnika, na što je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec dodao kako su sajmovi prozor u svijet.

Riječima"Svako radno mjesto je bitno" svoje obraćanje započeo je pulski gradonačelnik Boris Miletić te nadodao kako se u Puli pokrenuo jedan veliki investicijski ciklus koji bi trebao potaknuti zapošljavanje. Zahvalio je i svim gospodarstvenicima koji otvaraju čak i  jedno radno mjesto jer javni sektor bez njih ne bi mogao financirati programe u kulturi obrazovanju i sportu. Na završetku svog obraćanja gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo što državna imovina na području bivše vojne zone još uvijek zjapi prazna, ali i naglasio kako se  nada da će se i ta investicija napokon pokrenuti.

Sajam je rezanjem vrpce svečano otvorio istarski župan Valter Flego uz poruku: "Ulažite novac natrag u gospodarstvo gdje je i prijeko potreban".

Organizatori sajma su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i HGK-Županijska komora Pula uz pokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta. Ovogodišnji partneri Obrtničkog sajma Istre su slovenske Območne obrtno podjetniške zbornice Izola, Koper, Piran, Radovljica i Sežana čiji je predstavnik, Milan Škapin zaželio uspješne sajamske dane.