Novosti

11/10/2013

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Kao i svake godine Gradska knjižnica i čitaonica Pula pripremila je poseban program povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji promiče knjigu i čitanje.

Manifestacija započinje u utorak 15. listopada u 19 sati Glazbenom slušaonicom čiji je poseban gost muzički kritičar i publicist, Fran Potočnjak. Voditelj glazbene slušaonice je profesor Boris Vučina.  

Program se sastoji od niza akcija, predstavljanja knjiga, susreta s domaćim i stranim autorima (Davor Rostuhar, Tahir Mujičić, Silvana De Mari) , predavanja i radionica za najmlađe. Ovogodišnja je tema Mjeseca hrvatske knjige 2013. posvećena Europskoj godini čitanja naglas i odvija se pod sloganom "Tko čita (ne) skita!", pa su i mnogi naši programi posvećeni upravo promicanju čitanja i čitanju naglas, razvoju čitalačkih navika i popularizaciji knjige: Nacionalni kviz za poticanje čitanja "Pročitaj tri dnevnika i pobijedi", natjecanje u čitanju naglas "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno" i jednodnevna akcija promicanja knjige i čitanja "Čitajmo naglas - ulicama našeg grada".

Veselimo se Vašem dolasku! - poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.