Novosti

15/10/2013

Započelo nogometno prvenstvo Osnovnih Škola za 7.i 8.razrede

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule na igralištu Osnovne škole Vidikovac započelo je malonogometno prvenstvo  za sedme i osme razrede pulskih osnovnih škola. Prvenstvo su otvorili ekipe OŠ Centar i OŠ Tone Peruška. Bio je to dvoboj  podjednakih ekipa s čvrstom obranom  i odličnim  vratarima,koji su u prvom poluvremenu sačuvali netaknute mreže.  Drugo poluvrijeme bolje otvara  momčad Tone Peruška koja preko Noela Modrušana  propušta nekoliko prilika za vodstvo. U 20. min Centar je poveo, Eldin Čoko  zaustavlja nalet Tone Peruška i pogađa za 1:0. Nakon gola  obje ekipe imale su svoje prilike, ali raspoloženi  Ermin Mustafić, iz redova Tone Peruška, prvo zabija  za izjednačenje a onda 2 minute prije kraja postiže gol za definitivnu pobjedu od 2:1 za momčad Tone Peruška.

Druga utakmica odigrana je između momčadi  Stoje (prošlogodišnjih prvaka) i momčadi Monte Zara. Iako je Stoja glasila kao favorit  Monte Zaro  zabija prvi gol, a u strijelce se upisuje Dino Čengić. Par minuta nakon prvog gola Kristijan Knežević iz brze kontre povisuje  za dva nula i ostavlja gledatelje u čudu. Trebalo je čekati početak 2.  poluvremena da se upali mašina za golove,te da Stoja prebaci u brži tempo. Prvu  loptu u mrežu za momčad Stoje ubacio  je Dean Moravac, nakon njega Leon Magdić za izjednačenje, a za vodstvo od 3:2 za Stoju upisuje se  Danijel Moravac. Imao je Monte Zaro svoje prilike i u nastavku od kojih bi istaknuli izvanrednu priliku Kristijana Kneževića u 23 min. Do kraja utakmice gledali smo dobro uigranu ekipu Stoje koja je preko braće Moravac  zabila još tri gola za definitivnu pobjedu od 6 :2  i pokazala svima da ima izvanredne pojedince te da i ove godine imaju namjeru postati  prvaci Pule.

Zadnja utakmica prvog kola između Šijane i Velog Vrha završila je neodlučeno 4:4. Bila je to najzanimljivija  utakmica za gledateljstvo, puna preokreta i dobrih akcija. Prvi su ugurali loptu u mrežu dečki s Velog Vrha ,odnosno Elvis Tresnjic , nakon čega Šijana  preko Luke Jurisića vraća  sve na početak zabivši za 1:1. U 7 min. golaman Velog Vrha  izbija loptu rukom ali izvan dopuštenih 6 metara te zasluženo dobiva crveni karton. Međutim, Šijanci, unatoč brojčanoj prednosti,  nisu uspjevali iskoristiti igrača više  te ih je u 12. min opet  kaznio Elvis Tresnjic za 2:1. Par sekundi prije kraja prvog poluvremena  Mateo Sliškovic ponovno vraća Šijance u igru ,ovoga puta za 2:2. Drugo poluvrijeme otvara  Luka Jurišić koji zabija za vodstvo Šijane, a u 25.minuti izvanrednim slobodnim udarcem Filip Lazendić povisuje na 4:2. Nakon četrvtog  gola Šijana se u nastavku opušta što iskorištavaju dečki s Velog Vrha koji u 28. minuti pogađaju  treći  gol a nakon toga u zadnjim sekundama ponovno Elvis Tresnjić zabija svoj 4. gol  za definitivan rezultat 4:4.

Rezultati 1.kola odigranog 14.listopada 2013 god.

Skupina A:  Šijana -Veli Vrh 4:4,Stoja -Monte Zaro 6:2

Skupina B: Centar -Kaštanjer 1:2, Kaštanjer-Giuseppina Martinuzzi 0:3

Vidikovac i Veruda slobodni