Novosti

18/10/2013

Pula ugostila 200 kreativaca iz cijele Hrvatske

Danas se prigodnim performansom Teatra Naranča, a potom i Danila Vujisića otvorio 11 po redu festival ručnih izrada,maštovitosti i dizajna "Hand made fest"koji se tradicionalno održava u Domu Hrvatskih branitelja, od 18.- 20. listopada 2013. godine. Na festivalu se predstavljaju rukotvorci, obrtnici, hobisti, umjetnici, proizvođači suvenira i ukrasa, tradicijske i proizvodne udruge i drugi. Program festivala sadrži 40-ak besplatnih kreativnih radionica za odrasle i djecu veoma širokog spektra interesa.

"Svima je zadatak nešto izrađivati na licu mjesta, te izlagati isključivo ručno rađene proizvode" kazala je predsjednica udruge i direktorica festivala Lela Blekić, te nadodala da je ovaj festival "Trodnevni praznik za oči i dušu". Blekić je naglasila kako bi ovaj festival trebao biti odskočna daska izlagačima i pružiti im mogućnost da prezentiraju svoj rad.

"˜Najdraže od cijelog sajma su mi edukativne radionice na kojima se može jako puno naučiti o ručnim izradama"™, rekao je zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kazala je kako se s malo ljubavi i volje mogu napraviti velike stvari, te je dodala kako se raduje što će i ove godine Hand made uljepšati i obogatiti Pulu.<//span>

Organizator sajma je Udruga Razvoj iz Pule, pokrovitelji su mu Istarska županija, Grad Pula i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a sponzori Turistička zajednica grada Pule i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.