Novosti

21/10/2013

Okončan 4. Pula Boat Fair

Dodjelom prigodnih nagrada i priznanja, protekle je subote uspješno okončan 4. po redu međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat fair koji je ove godine u marini Veruda okupio preko 130 izlagača iz 5 europskih zemalja.

Posljednjeg sajamskog dana brojne brodove i štandove razgledala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je izrazila zadovoljstvo što se i ove godine sajam pokazao kao vrlo ozbiljan i stručan sajam čiji je koncept prepoznat od strane mnogih gospodarstvenika. "Sajam je jedno idealno mjesto za uspostavljanje suradnje i pokretanje nekih novih gospodarstvenih projekata i incijativa što je očito nedostajalo na tržištu, izjavila je Puh Belci".

Zadovoljan ovogodišnjim sajmom bio je i izvršni dirketor Livio Bolković koji je napomenuo kako je ove godine napravljen ozbiljan iskorak što se tiče izloženih barki i brodova, što u moru, što na kopnu. "Taj segement će se iduće godine zasigurno još više razvijati", naglasio je Bolković koji je ove dane iskoristio za uspostavljanje novih kontakata i suradnji za idući, peti po redu Pula Boat Fair.

Četvrtog i ujedno posljednjeg dana 4. međunarodnog sajma brodske opreme i brodova Pula Boat Fair-a održana je prezentacija IPS propulzije koju koristi jahta Cranchi 55. Uslijedila je tradicionalna 4. Međunarodna jedriličarska regata Zlatna ribica 2013 - klasa LASER 4.7, LASER RADIAL i OPTIMIST koja je okupila rekordan broj mladih natjecatelja, njih 76.

Već četvrtu godinu za redom dodjeljenje su i nagrade u sklopu Foto natječaja "Riblje oko" u dvije kategorije: najbolja fotografija po izboru posjetitelja te najbolja fotografija po izboru stručnog žirija.

Nagradu "Zlatno riblje oko PBF 2013." u iznosu od 3.000 kuna koju dodjeljuje Zajednica tehničke kulture Istarske županije, po izboru stručnog žirija, osvojila je Martina Linić za crno-bijelu fotografiju "Odraz" u kojoj je jednostavnom vizualnošću fotografskog poteza, na sugestivan i suptilan način, dočarala prirodan odnos čovjeka i mora. Štručni ocjenjivački sud je dodijelio i dvije specijalne diplome i to Suku Zeniru za seriju fotografija (Stolica, Čekanje i Veliki val) te Ani Hrćan za fotografiju "Lagano putujem a more se smije".Nagradu publike osvojio je Vladimiro Gagliardi za fotografiju "Marenda".

U sklopu Pula Boat Fair-a dodjeljuje se i Veliko priznanje, odnosno strukovna nagrada najuspješnijem izlagaču proizvoda premijerno izloženog na sajmu. Ove godine nagrada je pripala tvrtki Tema d.o.o. za Sinhroni stroj s permanentnim magnetima - Generator/Motor.

Glavna nagrada sajma, električni tricikl, koju dodjeljuje UTE Uljanik TESU i Zagrebačka banka, pripala je sretnom posjetitelju s ulaznicom br. 1309.