Novosti

22/10/2013

Ekonomska i Š.T.U.T priredili spektakl

Nakon prošlotjednog otvorenja košarkaškog prvenstva osnovnih škola , danas  je u dvorani  Pattinaggio započelo  prvenstvo Srednjih škola Grada Pule u košarci. U muškoj konkurenciji sudjeluju sljedeće škole: grupa  A; Ekonomska, Tehnička II, Strukovna, Š.T.U.T. grupa B;Gimnazija,Tehnička I , Medicinska, Talijanska. U ženskoj konkurenciji nastupaju u grupi A: Medicinska i Gimnazija, grupa B: Ekonomska, Strukovna i Tehnička.

Lijepa, brza i dinamična, tako se može opisat utakmicu između Ekonomske i  Š.T.U.T-a  koja je otvorila prvenstvo. Pred oko 300 gledatelja obje momčadi su krenuli sa tricama,da bi  se u nastavku  sve zadržavalo na par koševa razlike.  Izjednačena utakmica trajala je do samoga kraja, kada su ekonomisti u zadnjim minutama povećali svoju prednost te se udaljili na 7 koševa razlike i pobijedili 50 : 43.

Druga utakmica na rasporedu bila je ona između Gimnazije i Talijanske škole (Dante  Alighieri). Dosta su uspavano djelovale obje momčadi na startu meča, puno grešaka u fazi šuta ali i dosta krivih dodavanja. Gimnaziju je predvodio Mauro Kajfeš koji  je sa 14 koševa davao vjetar u leđa svojoj ekipi. Momčad  Talijanske škole nije imala raspoloženog niti jednog šutera koji bi mogao napravit razliku, te su na kraju zasluženo pobijedili Gimnazijalci 38:25.

Momčad Tehnička II bila je preslab suparnik za motiviranu ekipu Strukovne škole. Standardno, vođa Strukovne i ove je godine Andrej Škoro koji je sa 21 košem nosio svoju momčad prema pobjedi. Tehnička II imala je jako slabu realizaciju samo 13 koševa, sve je to iskoristila protivnička momčad te na kraju slavila rezultatom 38:13.

Tehnička I i Medicinska odigrali su zadnju utakmicu kola u muškoj konkurenciji.  Isprva se činilo da će ekipa Tehničke škole relativno lako doći do pobjede, imajući u vidu da ekipu Medicinske čine pretežito mladići koji treniraju nogomet i rukomet. Nisu se došli predat momci iz Medicinske, uložili su dodatan trud i želju te dobro oznojili tehničare, ali im je jednostavno falilo par pojedinaca koji bi mogli okrenut utakmicu u njihovu korist. Tehničari su odigrali strpljivo i držali medicinare kroz sve četvrtine na pristojnoj udaljenosti, da bi na kraju slavili sa 32:10.

Žensko su prvenstvo otvorile djevojke iz Medicinske i Gimnazije. Bila je to utakmica u kojoj je Klaudia Tukić (Gimnazija) vodila glavnu riječ, odnosno vodila dok nije zbog 5 osobnih pogrešaka izašla vani u drugom poluvremenu. Nakon njenog izlaska Gimnazijalke više nisu imale ideje u napadu a sve su to vješto iskoristile Medicinarke, koje su se vratile u igru te u zadnjoj četvrtini prvi puta prešle u vodstvo te na kraju slavile 27:23.

Drugu utakmicu u ženskoj konkurenciji odigrale su Ekonomska i Strukovna.  Nakon prve četvrtine izgledalo je kao da će biti tvrda i izjednačena utakmica, no nakon prve četvrtine Ekonomistice predvođene Luanom Šturbelj (12 koševa) ubacuju u višu brzinu u obrani ali i u napadu ne dopustivši djevojkama iz Strukovne da se razigraju. Slaba realizacija Strukovne (5 koševa) i solidna Ekonomske završila je krajnjim rezultatom od 20:5 za Ekonomsku.

Rezultati 1.kola odigranog 21.listopada 2013 god.

Muškarci:

Ekonomska - Š.T.U.T. 50:43 (12:10),(10:15),(9:11) (19:7)

Gimnazija-Talijanska 38:25 (7:4),(15:9),(4:9),(12:3)

Tehnička II -Strukovna  13:38 (1:9),(7:19),(0:7),(5:3)

Tehnička I - Medicinska 32:10 (9:2),(5:2), (9:2),(9:4)

Žene:

Medicinska -Gimnazija 27:23 (6:8),(3:8),(8:3),(10:4)

Ekonomska -Strukovna 20:5 (8:4),(6:0),(2:1),(4:0)