Novosti

23/10/2013

Započinju Javna rasprava o Prostornom planu i Generalnom urbanističkom planu

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 31 aktu donesenom u razdoblju od 15. do 22. listopada 2013. godine.

Donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u Puli na Trgu I. Istarske brigade 1 tj. na Autobusnom kolodvoru Pula. Natječaj je u međuvremenu proveden, te je Komisija za provedbu natječaja utvrdila da je trgovačko društvo Brioni d.d.dalo najpovoljniju ponudu.

Donesena je i Odluka o osnivanju Vijeća za komunalnu prevenciju u gradu Puli.  Vijeće za komunalnu prevenciju imenovano je prvi puta aktom Gradskog poglavarstva 2007. godine no u međuvremenu su se mijenjali članovi Vijeća. Novom Odlukom u Vijeće su imenovani, sukladno funkcijama koje obavljaju, zamjenica Gradonačelnika Grada Pule (Elena Puh Belci) koja je ujedno predsjednica Vijeća, te pročelnici upravnih odjela za društvene djelatnosti i za komunalni sustav i imovinu Grada (Erik Lukšić i Damir Prhat), načelnica Policijske postaje Pula (Tatjana Božac-Maksić), predsjednica Općinskog suda u Puli (Sonja Bulić), predstojnik ureda Državne uprave u Istarskoj županiji (Draženko Janušević), ravnateljica Centra za socijalnu skrb (Dorijana Srdić), predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula (Jasna Vekić), ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (Aleksandar Stojanović) i ravnateljica Obiteljskog centra Istarske županije (Ines Puhar), kao članovi Vijeća. Cilj osnivanja ovog Vijeća je razvoj programa prevencije kriminaliteta na području Grada čime se obuhvaća suzbijanje nasilja u obitelji, delikvenciju djece, maloljetnih i mlađih punoljetnih osoba, zlouporabu droga, suzbijanje nasilja u urbanim sredinama, te provođenje drugih mjera radi povećanja razne sigurnosti ljudi i imovine.

Budući je Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi propisano da su osnovne škole dužne organizirati prehranu učenika dok borave u školi u skladu s propisanim normativima, a uvjeti i način organiziranja prehrane su u nadležnosti osnivača, donesena je Odluka o osnivanju Povjerenstva za praćenje implementacije zdrave prehrane u osnovnim školama Grada Pule. Predsjednica Povjerenstva je Elena Puh Belci, članovi su Alma Tomljanović, predstavnica ravnatelja škola, Roberto Zović, predstavnik kuhinjskog osoblja, Olga Dabo Rac, predstavnica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Ksenija Popović, službenica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Pule. 

Također su doneseni Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Pule u svrhu provođenja javne rasprave. Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana započinje 29. listopada 2013. godine i traje do 13. studenoga 2013. godine. Rokovi su istovjetni i za Generalno urbanistički plan. Uvid u vrijeme trajanja javne rasprave može se izvršiti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule, svakim radnim danom od 09.00 do 16.00 sati, a dana 30. listopada 2013. godine i u popodnevnim satima, odnosno od 17.00 do 20.00 sati, u prostorijama Komunalne palače u Puli. Uvid u prijedlog prostornog plana može se izvršiti i na službenoj web stranici Grada Pule - www.pula.hr. Javno izlaganje, stručna rasprava, s predstavnicima nadležnih državnih tijela, upravnih tijela Županije i Grada te pravnim osobama s javnim ovlastima održat će se 5. studenoga 2013. godine u 9.30 sati u Komunalnoj palači u Puli, a za sve ostale zainteresirane strane 6. studenoga 2013. godine u 17.30 sati.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. do 22. listopada 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.