Novosti

24/10/2013

U Gradu Puli i mladi odlučuju

S ciljem poticanja mladih da se aktivno uključe u donošenje odluka o mladima u Gradu Puli, Udruga za mlade Alfa Albona i Udruga ZUM pozivaju organiziraju diskusiju koja će se održati u petak, 25. listopada, s početkom u 17,00 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. U želji da se preskoči klasični okrugli stol, rasprava o poboljšanju položaja mladih u Puli, bit će organizirana u formi teatra.

O čemu je točno riječ? Svi će sudionici imati priliku promišljati o različitim temama koje preokupiraju mlade u Puli na način da zamijene uloge. Važno je naglasiti da nije riječ o teatru koji zahtijeva glumačke sposobnosti, već se zamjena ulogaodnosi na promišljanje o problematici iz različitih perspektiva - mladih, Savjeta mladih Grada Pule, organizacija mladih i za mlade, ali i lokalnih vlasti.

Zaključci doneseni u raspravi poslužit će kao smjernice razvijanja adekvatne politike za mlade Grada Pule. Teatar: "Mladi odlučuju", provodi se u sklopu projekta Youth Adrinet (Alfa Albona) i Demokracija za 5+ (Udruga ZUM).

Projekt Demokracija za 5+ provodi Udruga ZUM u suradnji s Udrugom za kreativni razvoj Domaći iz Karlovca, Info-zonom iz Splita, Klubom mladih Bršadin i udrugom mladih K.R.I.D. iz Petrinje. Ovaj projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Grad Pula. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj 099 302 9786 ili na mail adresu sanja@mladipula.org